Välttelypuuhastelua

 Kun pitäisi tehdä jotain tärkeää, mutta sen sijaan siivoat. Tai puuhastelet kaikkea pientä, kuten järjestelet lankavarastoa, päätät tehdä ihonkuorinnan tai asetella värikynät värisävyittäin purkkiinsa. Akuutteja puuhia tietenkin. Ne on pakko tehdä juuri nyt, joten eihän se ole minun vikani, ettei sille oikeasti tärkeälle asialle ollut aikaa. Opiskeluaikana tämä välttelypuuhastelu osui tentteihin lukemisen aikoihin. Joskus välttelen jotain pakollista puhelua, siivoamista tai muuta epämiellyttäväksi kokemaani tehtävää. 


Sen sijaan, että olisin tehnyt minulta tilatun puseron, tein koeversion kesähatusta. Kaavan kopion työkaverin hatusta ja kankaana saatu verhokankaan pala. Ja aloitin toisenkin lippahatun farkkukankaasta. Arg! Samassa ajassa olisin ommellut puseron.


Nyt välttelen tilausompelun aloittamista. Aloitan sen aivan heti, kunhan olen ensin järjestänyt maustekaapin ja viikannut tiskirätit. Ennen tilaustyöt olivat virtahepoina ompelukoneen alla, koska epäilin, etten osaa tehdä ompelujälkeä, jonka kehtaan antaa eteenpäin. Nyt minua estelee se, etten jaksa etsiä ohjetta. Joten keskityn kaikkeen muuhun ja luimistelen seiniä pitkin, jos asia tulee puheeksi. Kyllä ihminen tekee ihan itse elämästään asetta vaikeampaan.


Kaverin äidin vanha nahkatakki halusi juuri nyt muuttua ensi syksyn viimaan rukkasiksi. Ja tekisi mieli tehdä toisetkin, mutta ehkä minun on aika kohdata virtahepo ja ryhtyä toimeen.


-Heidi


Uusin Ekopod


Kommentit

Suositut tekstit