Muuttuuko tyyli ostamattomuuden myötä?

 Ei: Jokaisella meillä omanlaisemme tyyli, joka pysyy osana meitä, vaikka meillä olisi mitä päällämme. Kannamme vaatteita yllämme omalla tavalla, valitsemme silmäämme miellyttäviä vaatteita ja pidämme tietyistä väreistä. Usein liian orjallisesti noudatamme valitsemaamme tyyliä ja kaikki sen ulkopuolelta tuntuu liian vieraalta. Lisäksi ammattimme, harrastuksemme ja muut elämän sisällöt vaativat meitä pukeutumaan tietyllä tavalla. Toisille siisti pukeutumistyyli on osa ammatillista identiteettiä. Minulle työvaate on rento mukava ja kevyt kuljettaa. Toisella on pyöräilyvaatteet aina ihmisten ilmoilla liikkuessa, koska matkat taitetaan polkien ja toisella siistit vaatteet, koska työmatka kulkee kaupungin halki kävelen ja julkisilla. 


Minulla on aina jokin ylioptimistinen visio siitä, miltä tulen näyttämään tuunaamassani tai ompelemassani vaatteessa. Vaateistuu ja jostain kieroutuneesta syystä omakuvani ei vastaa ollenkaan todellisuutta. Aivan kuin mainostaisin itse itselleni omaa visiota.


Kyllä: Koska en voi valita kankaita, materiaaleja tai vaatteita ostamattomuuden myötä, joudun käyttämään kuoseja, materiaaleja ja värejä, joita en ehkä itse olisi ostanut. Mikä on oikeasti vain hyvä asia. Omasta pinttyneestä tyylistään on hyvä astua ulos aina välillä. Itse ompelemani vaate ei olekaan ihan sitä mitä piti, mutta käytän sitä kuitenkin. Ehkä enemmän kuin tyyli pukeutua muuttuukin asenne omaan tyyliinsä. Kuka määrittelee mikä on tyylikästä minulle? Minä. Mikä minulle on tyylikästä ja toivottavaa vaatteelta? Ekologisuus. Eli oli minulla päällä mitä tahansa voin olla tyylikäs. 


Uuden vaatteen kaava on leikattu vanhasta lempivaatteestani, joten tuskin voi odottaakaan, että tyyli muuttuisi radikaalisti. 


Ei: Vaikka minulla olisi kolmihihainen itse ompelemani paita, olemukseni on minä. Kävellen, liikun ja tuon itseni näkyville samalla tavalla kuin aina. Valitsen saamista vaatteista aina ne, jotka muistuttavat eniten tuttua ja turvallista.

Kyllä: Aina kun joutuu edes vähän laittamaan päällä jotain tavallisuudesta poikkeavaa ja se jää käyttövaatevalikoimaasi, niin vaate kerrallaan tyylisi muuttuu. Viiden erilaisen vaatteen jälkeen olet jo muuttanut tyyliäsi aika paljon.


Välillä kankaan väritys tai materiaali voi olla villi, mutta silloin sitä valitsee turvallisen ja tutun kaavan ja taas mennä puksutetaan turvallisilla raiteilla. Neuletakki valmistui ommellen eilen.


Ei: Ostamattomuuden myötä uusia vaatteita tulee sen verran hitaasti, että itselle uusi ja epävarmuutta herättävä paita ehtii muuttua osaksi tyyliäsi, eikä kukaan edes huomaan, että olet kolmessa vuodessa muuttanut tyyliäsi pari astetta hurjemmaksi. Tai hillitymmäksi. Tai sporttisemmaksi. Tai hullummaksi. Olet edelleen sinä ja sinun oma tyylisi.

-Heidi

Kommentit

  1. Huomaan omalla kohdallani, että vaikka kuvittelen joidenkin uusien vaatteiden myötä muuttavani tyyliäni, palaan aina sitten kuitenkin siihen samaan vanhaan. Esim: olen todella kauan ajatellut, että jos mulla olis kiva mekko, musta tulis sellanen mekko+sukkahousut-tyyppi. No, kesällä kuvittelin löytäneeni viimeinkin mekon, josta tulee vaatekaappini perusta. Taisin oikein julistaa sitä. No hahhah. Ei todellakaan tullut. Edelleen olen ennen kaikkea leggari+trikoopaita-tyyppi, enkä mekkotyyppi ollenkaan. Samoin hankin kesällä löysät pellavahousut ajatuksella "nyt mulla on jotain TOSI tyylikästä, kun menen jonnekin". Öö... ensinnäkin minne jonnekin?? Kotonahan mä aina oon. Ja jos menen jonnekin, en kyllä ihan osaa heittää päälleni niitä pellavahousuja, kun olen AINA leggareissa. Harmittaa tavattomasti nuo lukuisat vaatteet "uudistuneelle minälle", joita kesällä hommasin.... miten sitä ei vieläkään, liki 5-kymppisenä, osaa vaan myöntää, että en minä missään muissa vaatteissa viihdy kun just näissä, mitä nytkin pidän: LEGGAREISSA. (Olen pitänyt leggareita teinistä saakka........)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka sanoo, että meidän pitää uudistua ja vaihtaa tyyliä? Älä vaihda :D Tai vaihda jos siltä tuntuu. Saat pukeutua ihan miten itse hhaluat ja mikä hyvätä tuntuu. Vapauttavaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit