Marraskuun yhteenveto

 Pimeä, märkä ja yksi mun lempikuukausista vuodessa. Jotenkin ihanan pimeä, kodikas ja arvaamaton säiden suhteen. Marraskuu on ollut kiireinen, paitsi viimeisen viikon osalta, jonka vietin karanteenissa korona-altistumisen vuoksi. En kuitenkaan sairastunut, mutta viikko poistumatta kotoa paitsi kävelylle tai lenkille on turhauttavaa. Unirytmi lähtee heti laukalle, päivät vilahtavat ohitse, eikä suurista suunnitelmista huolimatta saa juuri mitään aikaiseksi. Herkkuja tulee syötyä ja perhe aiheuttaa sekä iloa, että turhautumista. Odotan taas arkea. Mutta marraskuu tuli silti elettyä ja siitä tulee yhteenveto.  


  

Kuvaaminen on muutenkin yksi heikoimpia lenkkejä, mutta pimeän vuodenajan aikaan se on suorastaan tuskaista.

Hyötyliikunta

Pyöräily 247,5km, kävely 40km ja juoksu 70km. YHT: 357,5km

Säiden osalta oli tuulta, myrskyä, kylmää, pimeää ja kaunista. Selvästi lähestymme Etelä-Suomen lyhyttä kylmää kautta.


Ruokahävikki

Alkukuukaudesta kaikki tuntui sujuvan erityisen hyvin ja tiukalla ja hyvin suunnitellulla budjetilla. Sitten keskimmäinen siirtyi etäopiskeluun ja alkoi syödä täällä päivisin. Minä jäin kotiin sekoittamaan suunnitelmiani ja kuukauden lopussa suunnitelma levisi käsiin. Tänään tein ensi viikolle eväät ja suunnittelin tulevan viikon ruoat.



Kaapin ovet täynnä omia ompeluksia. Ja jälleen liian pimeää kuvaukselle. Sininen huppari/tunika on tilaustyö, samoin lasten housut. Osa vanhoja tekeleitä odottamassa silittämistä, osa odottaa valoisampia aikoja tullakseen kuvatuksi.


Ostamattomuus

Black Friday, joka on laajentunut viikonlopuksi, kokonaiseksi viikoksi ja jossain paikoissa lähentelee kahta viikkoa, aiheuttaa ahdistusta. Ihmisten järjetön käytös ja tuhlaavaisuus. Lisäksi eilen katsomamme dokumentti Yleltä aiheutti lisää ympäristöahdistusta. Eikä kohta alkava joulukuukaan ole kaikkein mukavinta aikaa ympristöahdistuksen kannalta, kun kaikki puhuvat vain kuluttamisesta. Vähän teki itsekin mieli jotain ostaa, kun mainonta oli niin hurjaa, että mielitekokäyrä nousi huippuunsa.


Muuta: Ompelussa tuntuu, että taitoni ovat nytkähtäneet hieman eteenpäin. Olen saanut valmista ja ensimmäisen kerran itseluottamus antoi minun tehdä muutaman tilausompelun, vaikka yleensä kaikenlainen tilaus tai toive saa aikaan lukkotilan, jossa ompelu tai neulominen loppuu kuin seinään. Olen lukenut paljon, piirtänyt ja suursiivonnut muutaman huoneen. Kaiken kaikkiaan aika hyvä kuukausi.


Väriä ja valoa. 


Tavoitteet seuraavalle kuulle

1. Olla ahdistumatta ihmisen lyhytnäköisesti tuhlaamisesta ja kuluttamisesta. Sulkea silmät ja antaa ihmisten sekoilla. 

2. Nauttia joululomasta ja perheestä.

3. Ommella muutama lahja

4. Juosta taas hieman enemmän työmatkoja

-Heidi

Uusin Ekopod

Kommentit

  1. Me tehdään tänä vuonna ekaa kertaa secret santa aikuisten kesken (=minä, mies ja aikuiset lapsemme sekä esikoisen mies). Ostetaan vain yksi lahja arvalla valitulle henkilölle. Lahjan hinta on 30€ ja se pitää olla oikeasti ajatuksella just kyseiselle henkilölle hankittu. Paketointi pahvilaatikkoon ja nimi jostain lehdestä tms leikattuja kirjaimia... pyritään siis salaamaan lahjan antajakin viimeiseen saakka.

    Mietin, että toisaalta tässä nyt tulee ostettua juttuja, esim. itse tekemisen sijaan. Mutta toisaalta nyt jokainen hankkii vain yhden lahjan (ja jokainen saa varmasti ainakin yhden lahjan!), itselläkin kun yleensä on siis mies ja ne neljä lasta plus se esikoisen mies... Eli tällä tavalla on antamisen (ja saamisen, heh) iloa mutta homma pysyy pienenä.

    Black fridaytä en varsinaisesti harrasta, mutta hyödynsin kyllä tarpeellisiin ostoksiin samoihin aikoihin olevaa s-kaupan henkilökunnan tupla-alennusta. Hankin kengät, lahjat lastenlapsille (ja myös ton aiemmin mainitun lahjan) sekä tietokoneen näytön, kaikki oikeesti tarpeeseen.

    Tänään vähän hämmästyin, kun tajusin, etten ole tänä vuonna kokenut mitenkään pahana marraskuuta tai pimeyttä yleensä. Ehkä johtuu siitä, että on mahdollisuus käydä ulkona päiväaikaan. Tai sit muuten vaan, tiiä häntä.

    Sä oot kyllä tosi ahkera liikkuja ja loistava ompelija!! Leppoisaa joulukuuta sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo lahjahommeli, mekin otetaan käyttöön!

      Poista
    2. Toi on kyllä yksi parhaista ja hauskimmista lahjavuoren minimointikonsteista :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit