Krääsävirta

 Odottaessamme bussia, jonka lähtöön sunnuntaiaikatauluilla oli puolisen tuntia, kiertelimme suuressa ruokakaupassa. Supermarketissa. Kuinka vaatimattomilta tuntuivat oman lapsuuden joulukalenterit, joista sai pienen pahvinmakuisen suklaanapin, jonka pinnassa komeili pieni joulukuusi. Joulukalentereista on tullut yhä suurempi turhan krääsän lähde ennen varsinaista joulua. Ja herkkujenkin määrä on tuplaantunut vuosi vuodelta. Kuinkahan monta pahvisuklaanappia mahtuu yhteen Kinder-munaan, joka paljastuu yhdestä kalenteriluukusta. Suklaapatukoista puhumattakaan.




Seuraavassa hetkessä olimme lahjapakkausten äärellä. Suuri muovista ja pahvista rakennettu suihkusaippua- ja dödöpakkaus, jonka mukana sai toilettilaukun, tohvelit tai hiusnauhoja, pesusienen jne... Kosmetiikkakalentereista sai ihanuuksia, mutta rehellisesti, kuinka moni kalenterin tuotteista tulisi tarpeeseen, kuinka moni päätyisi aktiiviseen käyttöön tai kuinka moni tulisi käytettyä loppuun asti. 

Eikä vain kalenterit ja lahjapakkaukset vaan myös elintarvikelahjukset tuovat kotiin lisää tavaraa. Jouluinen kiva tee-se-itse -kaakaopakkaus sisälsi pehmohahmon, erillisissä pusseissa hieman kaakaota, vaahtokarkkeja ja muita koristeta, lusikan ja mukin. Sitten ihmettelemme miten lipaston laatikot ja korit täyttyvät kaikesta pienestä, vessan kaapit ja korit ovat täynnä pieniä purkkeja ja purnukoita. Lasten huoneessa hukkuu pikku krääsämereen. Ja joka puolelta sataa lisää tavaraa kotiin. 


Kestojoulukalenterit kunniaan. Minulle vaan tulee joka vuosi niin suuri rakkaus äitiä kohtaan, kun kaivan nämä lasten kalenterit esille. Äiti! Tiedän, että luet. Olet paras.


Katselkaa kaupoissa kaikkea sitä roskaa, joka on kiinni tavaroiden paketeissa ja kääreissä. Ihmetelkää ylimääräisen bonustavaran ja lisukekrääsän tulvaa. Kerrassaan mykistävää.

Millaisiahan kalenterit ovat kymmenen vuoden päästä? Ehkä suihkusaippuan mukana saa lämpökerraston, mukin ja lemmikille luun?

-Heidi

Uusin ekopod

Kommentit

  1. Erilaisten joulukalentereiden määrä on kyllä mykistävä. Ja se krääsän määrä niissä!! Ja todellakin noi muut pakkaukset, voi että sitä roskan määrää. Oikeasti ne samat shampoot sun muut voi ostaa myös irtona ja pakata ihan itse, oletettavasti ainakin ne on itse pakattuina vähemmän täynnä roskaa.

    Mua mietityttää myös se karkkipapereiden määrä, mikä syntyy noista ah niin ihanista suklaakonvehdeista joulun aikaan. Sen saman määrän fazerin sinistä tai geishaa tai pätkistä jne voi ostaa myös levynä, todennäköisesti paljon halvempaakin niin, kuin että ostaa sen yksittäispakattujen irtokonvehtien rasian.

    (Sama pääsiäisenä... mieluummin suklaalevy, kuin ne lukuisat pikku munat, joiden lisukkeena tulee vielä se älytön krääsä... tosin ne kääreet on sentään kierrätettäviä, kun ovat metallisia, toisin kuin nuo muovi/metalliyhdistelmä-karkkipaperit. Toisaalta mä kyllä mietin aina, että mahdan olla tylsä ihminen, kun en todellakaan haluaisi lastenlapsillekaan ostaa munia, ennen kaikkea sen kaamean krääsän takia...)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit