Elokuun yhteenveto


Hyötykilometrit:

Töiden alkaminen on saanut jalkani liikkeelle. 

Pyöräilyä 241km

Työmatka juoksemista: 35km

Yht: 276km


Ruokahävikki:

 14kg

Olen tehnyt töihin taas sunnuntaisin hävikkieväät, joten kodin ruokahävikki on pysynyt kohtuudessa.  Suurin osa on hedelmien ja vihannesten kuoria, naatteja ja pilaantuneita yksilöitä. löytyy biojätteestä myös jääkaappiin unohtunut makarooni, avattu jugurtti tai pöydälle yöksi ilman pussia jäänyt leipä.

 

Bussissa on ihana vain kuunella musiikkia ja neuloa. Olisin voinut mennä vielä toisen kierroksen keskustaan ja takaisin.

Ostamattomuus:

 Tiedättekö mitä? Lokakuun neljäs alkaa neljäs vuoteni ekologisemman elämän ja ostamattomuus-projektin parissa. Neljäs vuosi?! Tämä poikkeaa paljon aikaisempien vuosien vuoden päättymisen ajasta sillä, ettei minulla ole ollut intoa tai tarvetta suunnitella ostoslistaa ja mennä ostoksille. Jonkun pienen palkinnon voisin itselleni kyllä kehitellä. Jotenkin enää ei ole arvetta olla ostamatta jokin tietty aika tai pysyä ostoksien kanssa joidenkin ennalta määriteltyjen raamien sisällä, vaan tarpeen tullessa ostan, jos en tavaraa voi muuten hankkia itselleni. Onneksi tarve tuntuu tulevan aina vain harvemmin.

Blogin nimikin vaihtuu jälleen. Maailman fiksuinta markkinoinnin ja näkyvyyden kannalta on kehitellä blogi, joka vaihtaa nimeään tarpeeksi usein, ettei kukaan pysy perässä eikä löydä perille lukemaan sitä. Nerokasta Heidi, nerokasta.


Tosin epämukavuustekijänä oli liian pieni maski ja kuuma päivä. Ehkä hyvä jatkaa neulomista kotona.


Somettomuus:

Aina vähemmän ajattelen some-kanavia ja niiden tuottamaa viihdettä. Välillä tuntuu, että koko ajan on kuukauden kahdeskymmenes päivä ja voin avata Instagramin. Olen tavannut muitakin sosiaalisesta mediasta poistuneita ja käyttöä vähentäneitä ja heidän kokemus tuntuu vastaavan omiani. Kaikki tuntuvat saavan enemmän elämästä irti kuin alun vieroitusoireet on kestetty.

Muuta: Olen ommellut paljon. Lukenut paljon. Päässyt työrytmiin ja rakastunut meditaatiokurssiin. Jumpassakin olen jaksanut käydä. Kaikin puolin ahkeraa ja tehokasta menoa. Ainoa joka jäi tekemättä oli tilattu joogamattokassi. Ei niin, ettenkö ajattele asiaa joka päivä, mutta koska kyseessä on tilattutyö, niin jokin blokki tippui varpailleni. En voi aloittaa, olen kivettynyt. Pahoittelut ja jos yhtään lohduttaa, niin tässä aloittamisen tuskassa olen ajatellut sinua useammin kuin ketään muuta.


Jälleen yksi syy miettiä maalla asumista ja omavaraisuushaavetta. Talvesta tulisi pitkä ja nälkäinen tällä sadolla. Se, joka sanoikaan, että unelman kannattaa olla tarpeeksi suuri, jotta siinä on tarpeeksi haastetta, ei varmasti tiennyt kuinka kaukaa toiset lähtevät matkalle.


Tavoitteet syyskuulle:

-Ommella housut ja pari toppi
-Hyötykilometrejä lisää
-Kerran viikossa jumpalle
-Imbro-kurssi alkaa
-Pyörittää taloutta tiuskimatta ja huokailematta. En ota marttyyrin taakkaa hartioilleni.

 Kuukauden päästä pitäisi keksiä blogille taas joku henkeä salpaavan kekseliäsnimi. Neljäs vuosi ei voi olla nimeltään kolmas vuosi. Markkinoinnin ja näkyvyyden kannalta on suorastaan mahtava idea vaihtaa nimeä vuoden välein, jottei kukaan pysy perässä ja löydä perille. Nerokasta Heidi, Nerokasta. 

Ensi viikolla alkaa syyskuu, suosikkini kuukausista.

-Heidi
Uusin Ekopod

Kommentit

Suositut tekstit