Miniroadtrip

Koronan jälkeen kaikki matkailu tuntui kuin aivan uudelta kokemukselta. Jopa sukulaisissa käynti tuntui luksukselta. Lähdimme aamulla kohti ensimmäistä sukulaiskohdetta ja vietimme heidän kanssa mukavan hetken kahvitellen. Seuraavaksi suuntasimme kävelylle vanhaan Raumaan, joka paistatteli auringossa ja oli niin hiljainen, että tuntui kuin olisimme ainoat ihmiset alueella. Harvinainen kokemus, jollaisia tulisimme kokemaan vielä muutamia näin pienen reissunkin aikana.



Pieni mökki oli aivan eläinten lähellä ja kaikki niin ihmisystävällisiä, että niitä sai rapsutella ja ruokkia.



Olimme varanneet pienen Airbnb-mökin maatilalta ja se oli kaupunkilaisille, jotka silloin tällöin haaveilevat hyppäävänsä kaupungista pois, ihana kokemus. Eikä vähiten sydämellisten omistajien takia, jotka kärsivällisesti vastailivat kysymyksiin ja ottivat mukaan lypsämään vuohta ja ruokkimaan eläimiä. 




Ei ollenkaan niin helppoa, kuin tottunut tekijä sai sen näyttämään. Kiitos kärsivällisyydestä vuohimuori.



Aamulla kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan heräsimme ja söimme aamupalan pellon reunalla. Kävimme moikkaamassa eläimiä ja aurinkoista emäntää ja lähdimme kohti Turkua, jossa vierailimme parissa museossa, miltei ainoina kävijöinä. Kävelimme pitkin puistoja ja kävimme syömässä kasvisravintolassa, ainoina sisällä ruokailevina asiakkaina. Kaikkialla oli ihanan rauhallista, aivan kuin olisimme olleet koko ajan kokemassa heräävää aamua. Tällaiselle ihmisvilinässä ahdistuvalle kaikki tämä ihmeellinen rauhallisuus oli täydellistä.




Reissuaamupalaa ja menoksi. Airbnb:n paras puoli on se, että aina se on vähän erilaista ja vaihtelevaa.




Kotimatkalla poikkesimme tervehtimässä toista sukulasperhettä ja aurinko vain jaksoi paistatella. Vaikka olimme vain pari pävää poissa, tuntui kuin olisimme olleet  tukikohdastamme poissa ikuisuuden. Ja nähneet ja kokeneet enemmän kuin ikuisuuksiin. 
Ihmeellistä miten muutaman kuukauden kotoilun jälkeen ihan peruskyläilyt ja kaupunkiretket tuntuvat aivan uusilta kokemuksilta.




Tutun Luostarimäen käsityöläismuseo. Olisin voinut muuttaa sinne asumaan. Ihana. 


Nyt lepoa ja kohti uusia seikkailuja. Jee!

-Heidi




Kommentit

  1. Kuulostaapa kivalta roadtripiltä, varsinkin tuo majoitus maatilan yhteydessä. Koronakevään jälkeen pienetkin matkailuelämykset piristävät, täytyisi itsekin miettiä kivoja lähikohteita. Käsityöläismuseo on kiva ja monipuolinen kohde :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin aivan liekeissä ja miehen mielestä alue oli tuskaisen laaja 😆

      Poista
  2. Inspiroiva matkakuvaus. Meillä on jo varattu hotellihuone Tampereelta, mutta ehkäpä voisimme tehdä toisenkin vielä tänä kesänä. Pori ja Rauma ovat olleet toiveissani jo pitkään. Maatilamajoitus kuulostaakin lapsille luksukselta, vaikka ovatkin vähän maalaislapsia itsekin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit