Joulujuttuja

Joulutunnelma syntyy muistoista, ihmisistä ja mielikuvista. Se voi olla tietty tuoksu, tietty hetki aatosta tai tietty paikka.Joulutunnelma syntyy itselle rakkaista koristeista. 


Minulla on ollut joskus ongelma joulukrääsän kertymisestä. On tullut ostettua vaikka mitä roinaa ja säilytettyä jokainen lasten tekemä villakasa ja tonttu. Onneksi olen karsinut kaikkea kovalla kädellä ja jäljellä on vain muutama rakkain. Yksi tonttu jokaiselta lapselta ja yksi tonttu äidiltä. Kuinka kauan vanhemmat ovat velvollisia säilyttämään lastensa tekeleitä? Hyvä vinkki on kysyä (vähän jo isommalta lapselta) mitä lapsi haluaa omaan huoneeseensa? Mitkä lapsi haluaa viedä mukanaan omaan kotiinsa? Lopuista ottaa valokuvat ja laittaa kierrätykseen.
Nämä kaksi nousevat (haudoistaan) joulusälälaatikosta joka joulu vartioimaan joulurauhaa hieman sekopäisillä katseillaan.Kuuluuko jouluun jonkinlanen älytön runsaus ja ylenpalttisuus vai voiko tunnelman saavuttaa hyvinkin pienillä asioilla? Täällä etelässä valkoinen joulu on suuri toive monelle ja lumen saaminen olisi takuuvarma tunnelman nostattaja. Jos laittaa itselle ylös mitkä asiat ovat itselle ne tärkeät ja jouluisimmat ja karsii kaiken ylimääräisen. Se on suorastaan ihmeellistä miten paljon selkeämmäksi ja helpommaksi kaikki muodostuu. Samalla oppii tuntemaan itseäänkin paremmin, kun pysähtyy miettimään, että mikä on juuri minulle tärkeä, eikä tule ulkopuolisena "pakkona". Jouluunhan liittyy paljon itselle asettamia pakkoja. Pakko käydä kaikilla sukulaisilla, pakko käydä haudalla, pakko siivota, pakko tehdä miljoona asiaa jne... Karista pakko hartioiltasi ja tee joulusta sellainen kuin sinä haluat.

Karkkipaperit (siis hyvin pieni osa niistä) jatkavat elämäänsä koristenauhana. Ehkä muutaman vuoden päästä se kiertää jo kivasti kuusen ympärillä. Nyt se on vielä jouluinen mato.Hyvää joulua kaikille teille ekofriikeille. Kuljetaan pyörällä ja jalkaisin paikasta toiseen, säästetään kaikki käärepaperit ja lahjanarut ensi Jouluun, vältetään hävikkiä, nautitaan läheisistä, syödään hyvin, rentoudutaan ja nautitaan elämästä. Ja mitä me emme tee jouluna? Paasaa, panikoi, ahdistu ja moralisoi. 

Maailman parasta Joulua sinulle kotiin, porukoille, töihin tai missä ikinä juolua vietätkään.

-HeidiKommentit

Suositut tekstit