Maaliskuun yhteenveto

Maaliskuu oli varmasti meidän kaikkien elämämme yksi erikoisimpia, pelottavimpia ja  ihmeellisimpiä. Kuinka kaikki voikaan muuttua muutamassa viikossa? Talous, yhteiskunta, turvallisuuden tunne ja koko maailman fokus. Toisaalta ihmisen joustavuus, sitkeys ja muutoskyky on hämmentävää. Ihan yksilön kauttakin katsottuna. Uusi päivä nousee joka aamu ja pakottaa jatkamaan toimia niistä lähtökohdista kuin on mahdollista. Tämä on minun elämääni ja minun arkeani nyt, tässä hetkessä ja sitä on pyöritettävä ja siitä on löydettävä nautinto ja elämisen riemu.  No mutta tästä aiheesta ei sen enempää, sillä siitä jos mistä löytyy informaatiota, uutisia ja blogeja, joten palatkaamme takaisin biojätteisiin, hyötyliikuntaan ja kirjalistoihin. Tuokoon nämä arkisen tylsät aiheet hieman turvallisuuden tunnetta elämäämme.



Entinen elämä ja maaliskuun alku ovat kaukana kuin kuu.






Biojäte: Noup. Se verran elämän uudelleen järjestely ja tunnekuohut sekoittivat pakkaa, että biojätteen punnitseminen jäi välistä. Sallittakoon se.

Hyötyliikunta: Maaliskuu alkoi jotenkin täysillä. Ilmat alkoivat olla lämpimämpiä, katupölyä ja keväinen riemu, jopa sateiden iskiesssä. Muutaman viikon kotiin eristäytyminen saa tuon ajan tuntumaan jotenkin kaukaiselta, vaikka kyseessä oli maaliskuun alku. Olen kuitenkin huomannut, että rutiinit ovat erittäin hyviä asioita myös kotioloissa. Aamulla tehty pieni lenkki, kävely tai pyöräily ennen työppäivän alkamista kotona ovat oikein mainio ja suositeltava tapa orjentoitua työhön ja sama iltapävällä. Pieni liikunta ja ulkoilu vapauttaa työmoodista. Niinpä aamukahvin jälkeen laita ulkoiluvaatteet päälle ja tee pieni "työmatka". Itsellä iltapäivällä alkaa olla niin nuutunut olo, että ulos on vaikea repiä itseään. 

Maaliskuun kilometrit:
Pyöräily 195 km, , kävely 22km, juosu 50km
Yht:  267km





Iltapäiväkahvit takapihalla risukeittimellä. Luovuus tarvitsee tylsyyttä. Ja luovuus voi ilmetä kaikissa arjen askareissa.





Ostamattomuuus: Ei ole ainakaan vaikeutunut tässä kuussa, päinvastoin. Mielitekoja ei juuri synny, kun mitään tuotteita ja tavaroita ei edes näe. 

Ruokahävikki: Kaksijakoinen tilanne. Toisaalta on aikaa suunnitella ja kokkailla, mutta toisaalta kerralla ison ruokamäärän ostaminen saattaa aiheuttaa pilaantumista ja liika aika ruoan liiasta kokkaamista. Tarkkana pitää olla nytkin, vaikka luulisi, että nyt olisi optimaalinen tilanne olla suunnitelmallinen. Eikö se Heidi ole koskaan tyytyväinen? Ei ilmeisesti.

Maaliskuu, kiitos että huomasin, miten mahtava perhe minulla on. Että huomasin miten hauraita elämä ja turvallisuus ovat ja muistan arvostaa enemmän sitä, mitä pidin itsestään selvänä. 

-Heidi

PS. Vuosi tuli täyteen siitä, kun aloitin kirjaamaan lukemani kirjat ylös. Luin vuodessa 66 kirjaa ja selasin järjettömästi  käsityö-, ruoka- ja elämätapakirjoja.



Kaksi rikkinäistä pussilakanaa ja kulahtaneet tyynyliinat lähtivät kaapeista pyörimästä ja saivat jatkaa mattona. Ihanaa, kun kaapeista tavara kerrallaan poistuu jotain ja huomaa seisovansa melkein tyhjän kaapin edessä. Eikä minkä tahansa kaapin, vaan kaapin joka joskus vyöryi sisältöneen kimppuusi, kuin hyökyaalto avatessasi kaapin oven.



Kommentit

Suositut tekstit