Vihdoin kesäloma

Kirjoitin kesäkuun ruokailun hintoja ylös, kunnes tajusin, etteivät kirjaamani tiedot ole millään tavalla verrannollisia oikeaan arkeeni. Ensinnäkin söin yksin lähes koko kuukauden, sillä jälkikasvu oli koko kuukauden muualla, kuka kesätöissä, kuka lomailemassa. Toiseksi kuumuudessa söin paljon vähemmän kuin yleensä ja tyhjensin pakastinta ja kaappeja. Ehkä tuleva elokuu on parempi kustannusten laskemiseen, kun arki pyörii jälleen normaalisti. Rahaa ruokailuun kului huomattavasti vähemmän kuin yleensä, mutta rahaa paloi enemmän kuin yleensä, sillä vaikka jälkikasvu olikin poissa kotoa, heidän rahan tarpeensa tuplaantui (triplaantui) kuten aina loma-aikaan. 


Kesäkassi valmistui hyvissä ajoin. Pohja vanhasta nahkatakista, langat kaikkia epämääräisiä puuvillalankojen jämiä, joiden olemassa olon syy on mysteeri. En tiedä, miksi lankaa on joskus hommattu ja mihin olen siitä osan käyttänyt. Ainakin keltainen lanka on kuopuksen antama synttärilahja ja hän vaikutti tyytyväiseltä, kun olin käyttänyt juuri häneltä saatua lankaa. Ilo oli molemminpuolinen.Kesän kuumuudessa ompeluhommista ei ole tullut yhtään mitään. Yritän kyllä aamun aikaisina hetkinä aloittaa työt, mutta viimeistään puolen päivän aikaan luovutan ja siirryn lukemaan ja pötköttelemään. Oikeastaan on hyvä, että kuumuus pakottaa vain lepäilemään ja olemaan, sillä usein sellaisen tärkeän palautumisen työvuoden jälkeen jättää omaan arvoonsa ja liian usein sellaisen tulkitsee saamattomuudeksi ja laiskuudeksi, vaikka tiedän, että juuri joutilaisuutta ja lepoa olemukseni kaipaa kaikkein eniten.


Olen maannut tuulettimen edessä ja lukenut vanhoja käsityölehtiä, lukenut kirjaa ja virkannut kestorättejä. Koko päivä hulahtaa ohitse, vaikka vain hetken piti pötkötellä.Kesäloma. Osaisipa sen viettää ilman vuoden aikana kertynyttä to-do-listaa. On kirjoja, joita pitäisi lukea, on ihmisiä, joita pitäisi ehtiä nähdä, on tekemättömiä kotihommia jne.
Kun ei jaksa tehdä mitään, niin toivoo, ettei olisi mitään to-do-listaa, mutta silti odotan lomaa juuri sen takia, että juuri tuollaiselle olisi vihdoin kunnolla aikaa. Kylläpä ihminen tekee kaiken itselleen ristiriitaiseksi ja vaikeaksi. Onneksi loma on vasta alussa ja viileitä sadepäiviäkin on luvattu tulevaksi, jolloin ehkä pääsen uppoutumaan puuhastelun pariin päiviksi. 


Vaikka ruokaa on syöty hieman miten sattuu, niin herkkuja uppoaa hyvillä mielin. Valkoisen etiketin herkku on vegaaninen ja ihanaa millaisia herkkuja sitä on tänä päivänä tarjolla. Tämän setin jälkeen olimme aika överi-sokeroituja sisäisesti.Sen verran ekologisuutta kuitenkin jaksan ylläpitää (tai tähän vähään ylikuumenneet aivoni vielä kykenevät), että pienellekin reissulle lähtiessä muistaa pakata vesipullon kotona, kahvimuki (ettei tarvitse ostaa kertakäyttömukia), oman lusikan eväitä varten, termariin kahvia ja autoon pusseja tai pahvilaatikoita tulevia roskia ja niiden lajittelua varten. Pyörät telineisiin ja kohti kesäistä suomea.


Ei mitään uutta ja mullistavaa kerrottavaa, vain palautumista työvuodesta. Tänään alkaa ensimmäinen kokonainen lomaviikko ja ehkä mieli ja keho asettuu pikkuhiljaa vapaan olemisen olotilaan.


Rentouttavaa kesän aikaa kaikille. Sinulle töissä ahertava, voimia työpäivääsi ja olkoon työpaikallasi ilmastointi. Sinulle lomalainen, ole fiksumpi kuin minä ja älä tee kaikesta niin vaikeaa vaan ota rennosti.

-Heidi

Kommentit

 1. Hyvää nautinnollista kesälomaa!
  Tv:Sari

  VastaaPoista
 2. Pohdintasi on niin tuttua. Itselläni on sisäinen piiskaaja, joka alkaa välittömästi valittaa, jos edes ajattelen "vain makaamista". Muutama kuukausi sitten jouduin laittamaan sille suukapulan ja huomasin, kuinka totaalisen tarpeellista se lepo oli. Ja vasta nyt alan päästä levolliseen olotilaan. Järkyttävää! Ja kuitenkin asioiden aikaansaaminen innostaa ja ilahduttaa ja on usein omien arvojen mukaista toimintaa. Vaikea löytää tasapaino. Sitä Sulle kuitenkin toivon lomalle ja muuhunkin elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäloma menikin aivan lötkönä ja velttona. Mitkään pitäisi-lauseet eivät saaneet liikkeelle. Turhaa siis stressasin. Toivottavasti sinäkin rentouduit <3

   Poista
 3. Onpa ihanaa että olet palannut blogin ääreen! Uusista teksteistäsi innostuneena aloitin juuri vuoden kestävän ostolakon, joka kattaa kaiken ruokaa ja muuta käytössä olevaa päivittäistavaraa lukuunottamatta. Vuoden kestävän vaateostolakon olen pitänyt jo aikaisemmin, joten tiedän suunnilleen, mitä on tulossa 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä oon aikonut aloittaa tuon ostolakon niin monta kertaa, että en edes kehtaa sanoa! Ja vaatekaapit pursuaa edelleen vaatteita joita en käytä, eivät mahdu tai en tykkää muuten vaan…Nyt kyllä on hyvä hetki aloittaa, muutenkin elämänmuutos ruokailujen suhteen menossa! Voishan sitä alottaa poistamalla kaapista vaatteet mistä tiedän etten ikinä käytä niitä! Tämä blogi on kyllä niin hyvä motivaattori, ihanaa että palasit!

   Poista
  2. Ihana muutospöhinä sinulla. Ja se ei haittaa, että aloittaa ostolakon ja lipsuu välillä. Sehän on vain mahdollisuus jatkaa lipsahduksen jälkeen tai aloittaa uusi ostolakko. Ihanaa vaatekarsimista ja salkavaa syksyä. - Heidi

   Poista
  3. Ja ylemmän kommentin vuoden kestävälle ostolakolla jättihurraus. Se on pitkä matka, tsemppiä <3

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit