Jämäkokkailuja

Soijamaitoa. Soijapavut likoamaan, keittäminen, blenderöinti ja siivilöinti.Välillä keittiössä tapahtuu lumipalloefekti. Tekee jotain pientä, josta jää jotain pientä yli. Ja päättää kokata siitäkin jotain ja lopuksi onkin keittiön vankina kokonaisen iltapäivän.


Korppujauho. Murusta leipä, kuivata ja laita purkkiin odottamaan käyttöä.Muutama viipale leipää oli jäänyt syömättä eivätkä houkutelleet sitten ollenkaan syömään itseään, vaikka annoin heille mahdollisuuden tuijottamalla niitä (inhoten, myönnettäköön se) pitkään. Koska en jaksanut kokata niistä mitään hyvää, päätin kuivata ne.Soijamaidon valmistamisesta jää sivutuotteena jäljelle papumössöä, jota olen tunkenut kasvispihveihin, sämpylätaikinaan ja ööö.. siinä se. Jos joku tietää hyvän käyttökohteen kyseiselle mössölle, niin kuulen mielelläni.Koska pakastin oli täynnä leipää, en soijamaidon jälkituotemössöstä alkanut leipomaan sämpylöitä, vaan heitin ne soijarouheen kanssa pihvitaikinaksi. Papumössö on aika kosteaa, joten laitoin joukkoon pussin pohjalle unohtuneet leivät korppujauhojen muodossa.Taikinasta tuli 8 pihviä, eli ensi viikolle minulle monta ruokaa. Lasten ollessa lomailemassa ja kesätöissä, en juuri jaksa panostaa omaan ruokailuuni, kuten kuvan burgerista huomaa. Kaalia (aina kaalia), kurkkua, vegemajoneesia, kuivattua sipulia ja muutama kasvispihvi. Varsinainen halpisburgeri.


Lopuksi on jälkien siivous. Tästäkin pienestä puuhastelusta alkaneesta kokkailusessioista tuli aikamoinen sotku. Onneksi minulla on siivousilona rakkaan äitini taiteilema saippuakuppi. Sitä katsoessa tulen aina hyvälle tuulelle, sillä sain tilata juuri sellaisen kuin haluan. Tilasin sammaleen vihreän ison laatan. Kuten huomaatte kuvasta, taiteilijaluonnetta ei voi käskeä.

 - Heidi

Kommentit

Suositut tekstit