Huhtikuun yhteenveto

Työmatkaliikunta

Räntää, pakkasia, valkovuokkoja ja ihanaa auringon lämpöä. Katupölyä, kylmää viimaa ja linnunlaulua. Niistä on huhtikuun työmatkaliikunta tehty. Ja ensimmäiset kesänmerkitkin on havaittavissa, kun yön aikana tutulle reitille saattaa ilmestyä tietyömaa ja kulku on ohjattu kiertotielle. Seuraavana aamuna reitti saattaakin olla vapaa, kiertotie voi olla laajentunut koukkaamaan vielä kauempaa tai työmaa kadonnut yhtä nopeasti kuin oli ilmestynytkin, jättäen jälkeensä vain pehmeällä hiekalla korjatut tiet.

Pyöräily 370km, juoksu 21km ja kävely 16km yht: 407km

Ostamattomuus

Mielitekojen tanssia parinaan vaihtuva tunnetila. Välillä haluan kaiken, välillä en mitään. Haluan sisustaa ja seuraavaksi haluan karsia. Haluan uusia vaatteita ja muutaman minuutin päästä olen kiitollinen, etten tarvitse mitään. Taidan pestä ikkunat ja siivota hyvin, jolloin tyytyväisyys olemassa olevaan tavaraan kasvaa. Onneksi huhtikuussa on ollut paljon isompia menoja laskujen muodossa, jolloin isompi rahankulutus saa minut järkiini. Miksi tuhlata tarpeettomaan, kun ei edes tiedä mitä oikeasti haluaa ja haluaa vain haluamisen ilosta? Ja siivoaminen saa minut lopullisesti aisoihin. Miksi ostaa lisää siivottavaa ja karsittavaa, kun inhoan jo olemassa olevien tavaroiden sekamelskaa. Huhtikuusta mieleen jäi silti päällimmäisenä tuttu keväinen uudistumisen halu.

Somettomuus

Olen ollut tyytyväinen somettomuuteen. Silti huhtikuussa olen miettinyt, että pitäisikö minun tuoda itseäni enemmän esille?  Tämän ajatuksen taustalla saattaa olla pidemmän laiskan blogikirjoittelun jälkeinen ryhdistäytyminen. Some tuntuu olevan ylivoimainen näkyvyyskanava, joten oman näkyvyyden kannalta pitäisi lisätä somen käyttöä. Toisaalta se lisäisi myös vertailua, kilpailua ja veisi minulta sitä aikaa, jonka olen vapauttanut somelta itselleni. Kenelle haluan näkyä ja miksi? Siihen en osannut vastata. Ainakin huhtikuun somepäivää en unohtanut ja somepäivän loppuminen ei tuottanut vieroitusoireita tai tyhjyyden tunnetta, joten tuo esillä olemisen tarvekin katosi somepäivän myötä.


Siivousetikka maustumassa. Luetut kirjat

Dolores Remondo: Tämän kaiken minä annan sinulle
Sara Parikka: Itse tehty
Eddie Jaku: maailman onnelisin mies
Heikki Aitokoski: Onnelsiten saari
Sved Brinkman: Mitä on olla ihminen?
Frank Martela: Valonöörit
Lisa Wingate: Ennen kuin olimme sinun
Ryan Holiday: Irti egon vallasta
Carlo Rovelli: Ajan luonne

Muuta: Huhtikuulle laitoin tavoitteeksi ommella housut ja ne sainkin tehtyä, mutta ei mennyt ihan putkeen. Onneksi sain täältä vinkin ja korjasin housujen löysyyttä kuminauhavirityksin. Ompelin kesähatun, pojalle fanelipaidan ja kaikenlaista pientä. Silti fiilis on, että silppua ja sotkua tuli kaikkein eniten. Mies sanoikin, että ompelupiste on kuin sotkuisen teinin huone, jossa vaatteet ja tyhjät limutölkit seilaavat iloisessa sekamelskassa törkymerellä.

Tavoitteena toukokuulla voisi olla saippuan valmistaminen ja jonkun uuden voiteen tai öljyn tekeminen. Kuvassa itsetehty dödö, saippua ja huulirasva. Tavoitteet toukokuulle: Enää kaksi kuukautta kesälomaan, joten tavoitteena on selvitä sinne asti. Melkein haistan jo loman. Toukokuussa tavoitteena on istua alas ja suunnitella miten haluan kesäloman viettää. Ommella muutama kesäinen paita ja kesäjuttuja. Polkea useammin keskustaan nauttimaan ihmisistä ja keväisestä Helsingistä. Eiköhän tavoitteeni olleet siinä

-Heidi
 

Kommentit

Suositut tekstit