Maaliskuun yhteenveto

 Työmatkaliikunta

Pyöräily 182km, kävely 72km ja juoksu 35km Yht: 289km

Tiet alkavat olla paljaat, linnut laulaa ja siirrymme katupölykuukaudelle. Kevät on täällä.


Somettomuus

Tässä maaliskuussa unohdin somepäivän. Kun lopetin somen käytön, odotin somepäivää aluksi kuin suurinta palkintoa. Pikku hiljaa odotus laimeni ja huomasin vain kuukauden taas vierähtäneen. Ja nyt se vain unohtui. Hieman ristiriitaisin fiiliksin mietin päivän unohtumista. Olisiko pitänyt ilmoittaa olevansa olemassa vai onko tuollainen unohdus ja asian merkityksettömyys jokin vihje seuraavasta askeleesta ja unohtaa somepäiväkin. Vai onko se liian suuri vetäytyminen ja eristäytyminen sellaisesta maailmasta, jossa ihmiset kuitenkin viettävät aikaa päivittäin? Pitää huhtikuun somepäivän aikana tutkailla omia tuntemuksia.


Kauppareissun kestotuotteet. Kassit, nenäliina ja maskit. Kohta ulkona voi alkaa viettää aikaa nauttien keväästä, joten kahvimukia ja lusikkaa pitää alkaa kuljettaa mukana.


Ostolakko

Olen ostanut valkosipulipuristimen. Älköön kukaan sanoko, ettei elämäni ole tapahtumarikasta ja suorastaan jännittävää. Ostaminen tekona ei tietenkään herättänyt suuri tunteita, sillä tarvitsin puristimen ja ostin sen käytettynä. Mutta itse valkosipulipuristin herätti huvittavan paljon iloa, suorastaan rakastan sen kirkkaanpunaista metallipintaa ja olemusta. Edelleen minua naurattaa se, miten rakkaudella ja innolla ajattelen tuota puristinta. Olisipa jokainen tavarani kotona yhtä suurta iloa tuottava ja niinhän sen pitäisi ollakin. Jokaisen tavaran tulisi olla tarpeellinen tai suurta iloa tuottava, jottei kotiin alkaisi kerääntyä tavaraa vain ostamisen ja säilömisen ilosta.

Ruokahävikki

Elän jotenkin hankalia kokkausaikoja. Tuntuu, että kaikki syövät omia ruokiaan ja omalla tavallaan. Minulle vegaaniruokaa, joku on syö urheilun kannalta optimieväitä, yksi tiputtaa painoa ja yhdellä on niin paljon menoja, että ilmestyy vain illalla syömään jotain (mielellään jotain hyvää ruokaa). Ruokahävikin ja ruokailujen suunnittelu on erittäin hankalaa ja sitä tuntuu kaikesta yrittämisestä huolimatta syntyvän helposti.


Kuva useamman vuoden takaa, mutta kelpaa hyvin tänäänkin toivottamaan hyvää pääsiäistä kaikille.


Luetut kirjat

Liane Moriarty: Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista

Ida Pimenoff: Kutsu minut

Margaret Adwood: Uusi maa

Kaisa Pulakka: Kurittomat

Krista Launonen: Ofelian suru

Sylvain Neuvel: Uinuvat jättiläiset


Maaliskuun ompelus. Kaava 90-luvun lehdestä. Malli remontin keskellä. Ryppyinen paitakin on itse tehty.  Ihanaa, että kohta voi päästää talvivaatteet kesälomalle.


Muuta

Helmikuussa laitoin maaliskuun tavoitteeksi ommelle housut ja neuloa muutama keskeneräinen neuleprojekti valmiiksi ennen uusien aloittamista. En voi sanoa onnistuneeni. Housuja en ole ommellut, enkä ehtinyt juuri muutakaan ommella farkkuhametta lukuun ottamatta. Neuleitakaan ei valmistunut.

Joten huhtikuun tavoite olkoon jälleen kerran housujen ompelu. Ehkä eli huomenna alkava pääsiäisloma antaa toivotun hengähdystauon, jolloin maltan keskittyä ja työskennellä häiriöittä, kun on viikonloppuna pidempi aika tehdä kotityöt ja muut arjen kiireiden jalkoihin jäävät pakolliset kuviot.

-Heidi

Kommentit

Suositut tekstit