Täällä taas

 Hyvä puoli siinä, kun on kirjoittanut blogia useamman vuoden, on se, että on jättänyt itselleen dokumenttia elämänsä syklistä. Hektinen elämä pyyhkii menneet päivät yhtenäiseksi mössöksi ja ajantaju katoaa. Siksi en voi sanoa mitä söin viime viikon keskiviikkona, olinko viime vuonna vai toissa vuonna Norjassa vaeltamassa tai olenko ollut kevätväsynyt aikaisemmin vai onko tämä ensimmäinen kerta. Mutta nyt minulla on itselleni itseltä dataa, josta voin tarkistaa kuluneiden vuosien rytmiä. Ja joka helmikuu olen valitellut väsymystä. Blogin vuosi kaksi oli niin työläs helmikuun osalta, että jätin melkein koko helmikuun väliin, enkä kirjoittanut blogia kertaakaan. Viime vuonna olin vähemmän kyllästynyt elämääni ja isompia taukoa ei tullut. Ja tänä vuonna annoin tämän datan valossa itselleni luvan olla aina siihen asti, että kaikki alkaa taas kiinnostamaan ja vireystila nousee. Ja nousihan se, nopeastikin, kun asiaa ei stressannut. Joten kohti uusi seikkailuja.


Auringon lämpö herättelee huonekasveja ja tekee kissasta onnellisen. Helmikuun yhteenveto

Työmatkaliikunta

Koko kuukausi meni kävellessä. Milloin satoi lunta, milloin oli liian liukasta polkea ilman nastoja ja milloin oli vain niin kylmä, että kävely tuntui olevan kaikkein lämpimin vaihtoehto liikkua töihin. Ensi viikolla tiet ovat jo etelässä sulia, joten pyöräilykausi alkakoon.

Kävelyä 190km ja pyöräilyä 50km Yht: 240km


Ikivanha pellavainen pöytäliina oli reikäinen ja kulunut. Ompelin siitä käsipyyhkeet ja laitoin vähän pitsiä peittämän reikiä. Huolellisuus oli kaukana, kun vihdoin innostuin taas ompelemaan. Ostamattomuus

Harrastusteni ja lasten etäopiskelun tärkein työkalu on tulossa tiensä päähän. Ensi kuussa joudun tekemään ostoksen ja valita uusi läppäri perheeseemme. Sen suhteen en tunne mitään tunnontuskia tai vaivaa mieltäni. Se on etäkouluaikana välttämätön. Tunnen jopa uuden tavaran (rakastan salaisesti uutta teknologiaa luvattoman paljon) ja oikein hekumoin ajatuksella siitä, kun saan käynnistää uuden laitteen ensimmäistä kertaa. Kun ostamattomuuden minimointi on jatkunut vuosia, niin ne muutamat ostokset vuodessa tuntuvat suuren juhlan arvoisilta. Merkkitapahtumalta. Tämä nykyinen kone on palvellut ahkerassa käytössä perheellämme kuusi vuotta. Ilman vikoja, ilman ongelmia ja jatkuvassa käytössä. Olen kiitollinen yhteistyöstä ja arvostan tämän tavaran kanssa vietettyjä tunteja loputtomasti. Melkein kuin ystävä olisi lähdössä. Näin paljon sitä voi kiintyä tavaraan.Laittaessani paksuimpia talvivarusteita kaappiin (optimistina luulen erheellisesti, että kevät on alkanut), löysin isäni keräämää pihkaa. Sultan pihkan, veljeltäni saamani mehiläisvahapalan ja kookosöljyä (mielivaltainen suhdeluku) ja tein pihkavoiteen. Purkkina tyhjä maustepurkki. Ihana voide tulikin ja tätä kirjoittaessa olen päästä varpaisiin pihkan hajuinen.


Somettomuus 

Välillä on hyvä inspiroitua uudestaan vanhoista asioista. Kun huomaa oman käytöksen lipuvan taas suuntaa, jonne ei haluaisi sen seilaavan, on hyvä kirkastaa niitä syitä miksi lopetti tai aloitti jonkun tietyn asian elämässään. Olen huomaamatta taas lukenut uutisia iltapäivälehdistä pitkin päivää ja kuin huomaamatta itselle tärkeät asiat ovat jääneet tekemättä ja olen kuluttanut useita kymmeniä minuutteja lukien asioita, joita en edes halua tietää. Siksi katsoin illalla dokumentin puhelimen koukuttavuudesta ja siitä, kuinka systemaattisesti ohjelmat yrittävät pitää meidän katseemme puhelimessa. Siitä voimaantuneena sain taas virtaa irrottautua puhelimen palvonnasta.Lisääntyvä valo sai minut kaipaamaan jotain uutta sisustukseen. Se sama huolimaton ompelija surautti tyynyn päällisen saamastaan kangaspakan loppusuikaleesta. Vielä kolme muuta Ikean vanhaa tyynyn päällistä pitää vielä vaihtaa ja seuraavia tehdessä yritän olla huolellisempi. Kohta kodin kaikki tekstiilit ovat jämäkankaiden iloista värisekamelskaa.


Tavoitteet maaliskuulle

Pysyä terveenä ja aktiivisena kiristyvistä Korona rajoituksista huolimatta. Kaipaan museoita, kulttuuria, konsertteja ja ihmisiä. Läheisiä ja rakkaita, joiden kanssa on voinut nähdä ihan liian vähän kuluneen vuoden aikana.

Ommella kevät vaatteita.

Opetella tekemään uudet sivut blogille tai ilmoittautumalla jollekin etäkurssille työväen opistolla.

 Ihanaa olla taas pirteämpi ja aktiivisempi. Ja innostunut.

-Heidi

PS Uusin Ekopod

PSS Päivitin luetut kirjat listoja -osioon.Kommentit

 1. Mahtavat tavoitteet Maaliskuulle, voisin ottaa tästä kopin itsellenikin ja asettaa kuukausitavoitteita, ei mitään megahankalia vaan sellaisia mitkä motivoivat!
  Kaunis blogi!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Tavoitteet ovat todellakin vain itseni motivoimiseen, enkä ota niistä stressiä, vaikka ne muuttuisivat, jäisivät tekemättä tai unohtuisivat. Hyviä maaliskuutavoitteita sinulle.

   Poista
 2. Mitenkä ihania kuvia ja tekeleitä sulla siellä taas! Tosi hyvä idea tehdä pyyhkeitä vanhasta pöytäliinasta, noi on tosi tosi kauniit!! Ja mä niin ymmärrän ton, että kun harvoin ostaa niin siitä hankinnasta on sitten ihan juhlafiilis. Ja hmm, mielenkiintoinen rasva... ei ehkä ihan ekana tulis mieleen voidella itseään kokonaan pihkan tuoksuiseksi! =)

  Mikä toi mainitsemasi dokkari on, olis kiva katsoa itsekin...? Oon huomannut, miten raivostuttavan paljon tulen töllöttäneeksi tuiki tuntemattomien ihmisten instajuttuja jne... Oon alkanut jopa miettiä, pitäiskö siitä instakoukusta yrittää rimpuilla irti, kun näköjään kulutan aivan liikaa aikaa sellasiin.

  Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
 3. Dokumentti on Valvontakapitalismin vaarat. Ja tsemppiä somen vähentämiseen. Se on vaikeaa, sillä onhan se rakennettu koukuttamaan meidät :D Ihanaa maaliskuuta sinulle.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit