Arki käynnistyy

Työviikolla aika hurahti silmänräpäyksessä, vaikka toisinaan päivät tuntuivatkin pitkiltä, kuin työpäivän jälkeen oli vielä kotityöt, podcastin tekeminen, meditaatiokurssi, blogihommat ja kai sitä pitäisi huomioida kumppania ja lapsiakin silloin tällöin. Unirytmikin oli loma-aikataulussa, mutta selvisin. Ehkä.


Arkikosmetiikka: Veljen vaimon tekemä huulirasva, vanhempien tekemä havuöljy ja mustassa maustepurkissa itsetehty dödö. Näillä hemaisen itseni työkavereita varten ja tuoksun metsälle.



Aluksi ajattelin optimistisesti, että ehdin ommella joogakassin ja jotain kivaa itselleni, mutta sen sijaan olenkin ottanut selvää mikä materiaali olisi paras kestomaskeille ja ommellut muutaman maskin valmiiksi, jos niiden käyttöön pitää pian siirtyä. Mielelläni pidän maskia, jos se hidastaa edes vähän taudin leviämistä ja mahdollistaa edes hiukan normaalin arjen, jossa voisi käydä töissä, harrastaa, liikkua ja nähdä ystäviä. 


Tämä superrehottaja on saatu pienenä pistookkana ja on jo kasvamassa ulos ruukustaan ja ikkunasta. Tänä kesänä kasvit ovat vallanneet kotimme ja peittävät kaikki valoisat kohta. Ensimmäisen kerran elämässäni en ole tappanut viikossa kaikkia vaan joudun pian harventamaan viidakkoa. Olen niin ylpeä itsestäni.



Samoin kun loman alkaessa tarvii aikaa päästäkseen lomamoodiin, niin töihin palatessa tarvitsee taas hieman aikaa, että arki putoaa tuttuun uraansa ja alkaa pyöriä omassa rytmissään. Tuntuu kuitenkin, että saan töiden jälkeen miltei yhtä paljon aikaiseksi kun kokonaisen vapaapäivän aika lomalla. Pakko on ihmeellinen motivaattori. 


Vaikka pikkuhiljaa pyrin eroon kaikesta turhasta kotona, niin joistain turhakkeista en vaan voi luopua. Tämä vanha teepurkki ilahduttaa minua aina sen nähdessäni, vaikka se on tyhjä, eikä sillä ole muuta virkaa kuin ilahduttaa minua. Ja siinä se onnistuu kerta toisensa jälkeen, enkä edes tiedä miksi.



Ensi viikolla tavoiteena on pyöräilyn sijaan juosta kerran töihin ja takaisin, ommella kaikille 4-6 maskia ja käydä vaatekaappi läpi poistaen kaikki ne vaatteet (tuunausmateriaaliksi ja kuteiksi), mitä en ole käyttänyt useampaan kuukauteen.  Jos huomenna sataa, niin teen inventaarion kuiva-ainekaappiin ja suunnittelen sen sisällön pohjalta ensi viikon ruokalistan. Oi arki <3

-Heidi

Kommentit

  1. Havuöljy kuulostaa houkuttelevalta! Kosteusvoiteen tapaanko sitä käytät koko kroppaan? Teepurkillahan on selvä tarkoitus; ilahduttaminen, joten senkin jatkat nautiskelua siitä! Ilonaiheille on aina vakkaritarve 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kosteusvoiteena käytän kasvoihin ja koko kroppaan. Tuoksuu aluksi hyvin metsäiseltä, mutta laimenee nopeasti aika mukavan ja miedon tuoksuiseksi.

      Poista
  2. Tuo oli kyllä hyvä "pakko on ihmeellinen motivaattori", sehän on juuri näin... ainakin jos kyse on kotihommista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotihommista nimenomaan :D Vain pakko, vieraat tai hetkellinen mielenhäiriö saavat aikaan toimeen tarttumisen

      Poista
  3. Hei! Tee sitten maskipäivitys, minkälaisia teit, mistä materiaaleista, miksi ko. materiaalit jne. Samoja asioita pohdiskellut kuten varmaan moni muukin:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeen otin marttojen sivuilta. Kangas on mikrokuitua kangasta ja päällikerros on jokaisen itse valitsemaa. Laitan kuvia keskiviikkona.

      Poista
  4. Voi hiisi, nuo maskit. Niin mieluusti tekisin itse, vaan en osaa eikä mulla kyllä ole kangastakaan (paitsi jos niitä voisi väsätä jostain vanhoista vaatteista...?). Täytyy kyllä niitä hankkia, sekä myös perehtyä niiden oikeaoppiseen käyttöön nyt ihan pian!

    Arki rules!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompelu on helppoa ja ohjeet selkeät. Kokeile ihmeessä. Marttojen sivuilla oli ohjeita kankaiden valintaakin.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit