Kesäkuun yhteenveto ja pyöräillen Vuosaari-Matinkylä

Minä en voi ymmärtää, että tänään alkaa heinäkuu ja syksy on vain muutaman askeleen päässä. Pahanilman lintu täällä näyttää laulavan (pahoittelut, että raakun keskellä kesää syksystä), sillä kesää on vielä jäljellä. Ja kesä on ollut kuuma, hikinen ja niin kesäinen, aivan ihana. Silti täällä huokailen ja suren kesää, joka on vielä kesken. Kaiken lisäksi olen syksyihminen ja odotan rutiineja ja asioiden pyörimistä totutulla tavalla. Mikä lie melankolian syy, tuskin ainakaan kauan odotettu sade. 


Aurinkoa, ihania hiekkatietä, lähiöitä, keskustaa ja kesäisiä ihmisiä. Polkiessa näkee enemmän.



 Ruokahävikki: Kesäkuussa kaikki ekotoiminnat tuntuivat olevan lomalla. Ruokahävikkiä syntyi ja minun osuuteni perheen biojäteastiana on tullut hyvin selväksi, kun pätkäpaastoiluni aikana en ole syömässä hävikkiä. Lisäksi lapset seilaavat useammin ja pidempiä aikoja kahden kodin välissä ja minun on ollut vaikea mitoittaa ruokia. On eväitä, muuttuvia suunnitelmia, paastopäiviä ja liikaa ruoan ostamista. Varsinkin jos teen lapsille ruokaa, jossa on eläinperäisiä tuotteita ja sitä jää yli. Seuraavana päivänä syömmekin ulkona ja sitä seuraavana kaikki ovatkin kavereidensa kanssa koko päivän. Ehkei heinäkuunkaan tavoitteeksi kannata yrittää luoda mitään toimivaa muonitussysteemiä. 



Matikylästä metrolla Vuosaareen, josta polkisimme rannan myötäisesti takaisin Matinkylään. 



Hyötyliikunta: Pyörä. Tähän perään miljoona sydäntä. Onko mitään mukavampaa kuin kesäisellä säällä polkea kaikessa rauhassa? Juokseminen on jäänyt kokonaan helteiden takia, inhoan kuumalla juoksemista. Toiset rakastaa sitä. Kävelyäkin vähemmän, koska pyörä on ollut niin rakas. Kilometrejä pyörällä: 345km ja kävelyä 35km.



Pidimme taukoja uimarannoilla, joita olikin matkalla paljon. Osa ihan uusia ja niin kivoja, että niihin pitää tehdä ihan oma reissunsa. Kävimme kaupasta hakemassa eväitä ja söimme laiturilla katsellen kaunista merta. Kuva Hertsikan rannan läheisyydestä.



Ostamattomuus: Ei mielitekoja. Tosin en käykään missään kaupoissa, joten mitään suurempaa houkutusta ei ole ilmaantunut eteeni. Olen päinvastoin innostunut koko ajatuksesta, etten tarvitse mitään.



Ruoholahti. Polkiessa ei huomannut kuvata upeita maisemia ja paikkoja, joten kaikki kuvat on näpsitty ruokatauoilla. Olisin voinut tehdä kuvakokoelman kauppojen edustoista.



Some: Viime kuuauden IG-päivä oli ja meni. Vaihdettiin ystävän kanssa viestejä siellä ja sovimme tapaamisesta. Vime kerrasta oli vuosi ja oli aivan ihanaa nähdä. Jos en olisi ollut somessa sinä päivänä, olisi tapaaminen jäänyt toteutumatta. Eli ei pelkästään aikaa syövä turhake. En kaipaa Facebookia enkä iltapäivälehtiä. Silti puhelimeni syö jälleen aikaani. Lomalla aikaa on enemmän, joten olen ladannut erilaisia appejä. Hups! Taas on tunti mennyt. Pahin virheeni oli, kun latasin tylsyyksissäni pelin puhelimeeni, jonka olin laittanut tauolle ja poistanut puhelimestani kolmisen vuotta sitten. Pilvessä kaikki on tallella  ja nyt on kuin en olisi ollut koskaan erossa farmistani. Olen kuumeisesti naputtanut sitä. En tiedä mikä minua vaivaa, sillä tuntuu, että on vain on- ja off-nappulat eikä mitään sillä välillä. Kaikki oikeassa elämässä seisoo pysähdyksissä, mutta virtuaalifarmi pyörii aamusta iltaan täydellä teholla. Jos huomenna olen näin sekaisin, niin pakko poistaa taas peli muutamaksi vuodeksi. Olen vähän kaheli.



54km. Maasto helppoa ja vähämäkinen, joten soveltuu hyvin, vaikka ei paljoa olekaan polkenut. Rauhaisaa tahtia vain ja pysähtykää aina, kun näette jotain kivaa tai kauniin paikan. Kiireetön voi viettää koko päivän nauttien Helsingin kauneimmista puolista. Lisää pituutta reittiin tuo, jos kiertää Vanhankaupunginselän, Seurasaarenselän ja Laajalahden.


Tavoitteet heinäkuulle:

Ruokahävikki: Olla stressaamatta kesällä. Kerätä marjoja ja pakastaa kaikki ylijäämä heti, sillä huomisesta ei tiedä. Silloin syömässä voi olla kaikki tai ei kukaan. Lähtekäämme aina siitä ettei kukaan, niin hävikkiä syntyy vähiten.
Hyötyliikunta: Askeleita nainen, askeleita!
Muuta: Ommella pusero ja t-paita. Siivota ulkovarasto ja lukea paljon. Inspiroitua ihmisistä ja elämästä.



Aina yksi asiaan kuulumaton kuva. Nyt se on herkkuaamupala. 


Ekan kerran viikkoihin valmistaudun polkemaan sateessa salille. Oikein herkuttelen ajatuksella miltä luonto tuoksuu, kun sade taukoaa.

-Heidi

Kommentit

  1. Meillä menee kesällä paljon enemmän rahaa ruokaa kuin tavallisesti. Rytmi puuttuu ja tulee syötyä kaikenmaailman eväitä koska retket ja herkkuja koska noh, ne kuuluvat kesään. Valitettavasti hävikkiäkin tulee, osin samoista syistä kuin sinäkin kirjoitit mutta myös siksi kun se kattila unohtui hellalle kun oli kiire päästä uimaan ja 30 asteessa se ei todellakaan ole syömäkelpoista enää seuraavana päivänä, vaikka tavallisesti vielä olisikin. Yritän olla stressaamatta ja rauhassa odottaa syksyä ja arkea. Rutiineja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit