Toukokuun yhteenveto

Kesä on aivan pikkuvarpaan mitanpäässä. Koululaisten ja vanhempien kannalta erikoisin mahdollinen lukuvuosi saatettu päätökseen ja loma edessä. Lapsuuden kesät olivat aina aurinkoisia ja loputtoman pitkiä, joten sellainen on varmasti tämän päivänkin lapsilla luvassa. Toukokuu vilahti niin nopeasti ohitseni, etten muista tehneeni mitään. En saa pienintäkään ajatusta siitä, mihin olen aikani kuluttanut. Onneksi sentään blogi päivittyy kahdesti viikossa ja podcast kerran, joten se todistaa minun tehneen edes jotain. Uskon silti vakaasti, että joku varastaa minulta aikaa ja päiviä. Elämä, tuo ne heti takaisin. Tiedän, että se olet sinä.Ohut viskoosipaita kesäksi. Fiilis: Jeejee 
Hyötyliikunta 

Tämä se on aina yhtä ihmeellistä. Miten ihan pienistä puroista kasvaa kuitenkin useampia kilometrejä. Ei tarvitse kun käväistä ystävällä, kaupassa tai muilla asioilla, niin huomaamatta nappaa itselleen lisäliikuntaa. Huhtikuussa otin tavoitteekseni lisätä hupijuoksemista hyötyliikunnan lisäksi ja ehkä jopa tavoitteellisesti käydä lenkillä. Ja kaivoinkin maraton-ohjelman esille. Laskin sen kädestäni keittiön pöydän kulmalle ja siihen se jäi. Ehkä kesäkuussa?

Juoksu 33km
Kävely 50km
Pyöräily 140km
YHT: 223km


Ruokahävikki

Tämä on ollut nyt todella haasteellista viime kuukaudet. Poikkeustilanteen tuomat muutokset rutiineihin näkyivät heti biojäteastiassa ja ruokalaskussa, kun joutui uudelleen suunnittelemaan ja toteuttamaan perheen ruokailuja. Sitten koulut alkoivat uudestaan ja piti palata ennen Koronaa olleisiin vanhoihin rutiineihin. Kunnes taas koulut loppuivat ja ensi viikolla sopeutetaan ruokamenoja jälleen uuteen arkeen. Lisäksi toukokuun lopussa aloitin 36h paaston (viikon verran), jolloin olen syönyt joka toinen päivä ja se on tietenkin näkynyt biojätteen määrässä, kun perheen jätemylly on joka toinen päivä poissa käytössä.  Paasto on ollut mielenkiintoinen kokeilu ja ajattelin tehdä keskiviikoksi postauksen kokemuksistani. Silloin olen toteuttanut viisi 36h paastojaksoa. 
Shortsit sain myös valmiiksi. Ovat olleet to do-listalla kuukauden, ainakin. Kangas lankapakan loppupätkä, joka kulkeutunut veljen vaimolta minulle. 
Somettomuus

Toukokuussa tapahtui jotain. Vaikka olen ollut ilman Facebookia yli vuoden ja IG-käyttöni tapahtuu vain kerran kuussa, niin ensimmäisen kerran toukokuussa se tuntui jotenkin vaikealle. Ei siis olla ilman somea, vaan kuukausittainen IG-päivä. Tuntui, että siitä oli ihan muutama päivä, kun olin viimeksi käynyt päivittämässä ja ettei minulla ollut mitään kuvia tai kuulumisia kerrottavana. Se meni ohitse alkukankeuden jälkeen ja laitoinkin miljoona kuvaa, kun pääsin vauhtiin, mutta ensimmäisen kerran en odottanut enää some-päivää. Tunsin, että asia on vihdoin hallinnassani ja se tuntui hyvällä.


Ostamattomuus

Tässä kuussa ei ostoksia. Eikä mielitekoja. 


Muuta

Päivitän luetut kirjat kirjaluetteloon. Ei muuta, kuten sanoin, toukokuuni oli varmasti lyhyempi kuin muilla. Ihan varmasti oli.
Vitsi mikä valokuvaaja. Milloin en ehtinyt ajastimella hyvään asentoon, milloin aurinko tummensi, vaalensi tai muuten vain temppuili kanssani. Mahtoi naapurit katsella kuvaustouhujani huolissaan ja miettiä, että nyt se vihdoin on todistettu oudoksi.Ja kesäkuun tavoitteet

Lomailla
Tehdä kesähattu
Ommella t-paita ja hame
Juosta, joogata ja käydä uimassa
Meditoida
Nauttia läheisistä

Ihanaa alkavaa kesää kaikille. Ollaan ansaittu kaikki se aurinko ja lämpö. 

-Heidi


Vahingossa olin ladannut viime viikon jakson tämän päivän podcast-jakso sijaan. Kiitos sinulle, joka laitoit viestiä. Pelastit minun päivän.


Kommentit

Suositut tekstit