Mielikuvahimoja

Fakta: Kaupan näyteikkunassa on mekko.
Ajatus: Tuo kaikki näyttää niin ihanalta. Olisinpa minäkin ihana. 
Tunne: Halu. Voimakas halu tuntea itsensä ihanaksi
Toiminta: Paidan osto.

Ostamiseen liittyy aina tunne ja ajatus. Ensimmäiseksi syntyy ajatus, joka luo tunteen, johon vastaamme toiminnalla. Joskus kaikki tuo sekoilu aivoissa on niin salaperäistä, ettei itsekään edes tiedä miksi kokee niin valtavaa tarvetta ostaa jotain uutta, vaikka oikeasti tietää ettei tarvitse mitään. Voimakkaita tunteita, joita mainokset niin mahtavasti osaavat herätellä ovat yhteenkuuluvuuden tunne, samaistumisen halu, halu olla parempi,kauniimpi ja menestyneempi ja pelko ulkopuoliseksi jäämisestä.

Olen aina halunut jotain tällaista. Tarvitsen tämän, sillä ilman sitä en voi olla onnellinen. Haluan näyttää paremmalta. Haluan, että ihmiset pitävät minusta. Haluan, että näytän kauniilta muiden silmissä. Olen ansainnut jotain ihanaa. Olisipa  elämäni erilaista. Olisinpa tuollainen... Tässä vain muutamia ajatuksia, joita koen ennen tarvetta ostaa jotain. Nyt kun olen oppinut tuntemaan ostohimon tunteita ennakoivia ajatuksia, ovat ne muuttuneet mielenkiintoisiksi. Mitä kaikkea aivoni minulle huutelevatkaan saadessaan jonkin ärsykkeen, johon ne reagoivat automaattisesti ja välittömästi.

Lomakuva, haluan lomalle. Bikinikuva, haluan paremman vartalon. Jäätelömainos, haluan jäätelöä, nyt heti. Salaperäinen ja sensuelli nainen keskellä luksuselämää hajuvesimainoksessa, take my money, mä haluan olla toi.

Sama nainen polkee hikisenä lumisateessa kohti työpaikkaa, oli sillä mikä tahansa paita tai tuoksui se miten hyvälle tahansa. Ja minä tuon loppujen lopuksi paikalle vain itseni ja oman panokseni, vaikka  sen millä kuoruttaisi.

Selkeästi keväisiä ostohimoja satoi rännän mukana tänään. 

-Heidi

Kommentit

  1. Takana uneton ja tuskainen yö. Edessä 10km työmatka suuntaansa pyörällä lumisohjossa ja pitkä työpäivä. Tulin blogiisi kiireessä ainoana tavoitteena saada motivaatiota ja inspiraatiota. Lisäksi ilahduin taas piirroksestasi. Kiitos, että olet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilinen ilma oli talvipyöräilyn koetinkivi. Välillä oli kuin olisi neuloja satanut naamaan ja kotona olin alushousuja myöten litimärkä ja kurainen. Hyvä Hulda, hyvä me.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit