Uusi alku


Kolmas vuosi ostamattomuutta alkoi tänään. Eilen juhlin sitä uusilla työkengillä ja juoksulenkkareilla. Vanhat lenkkarit olivat pohjasta puhki ja ah, niin rakkaat, että sydämeen sattui laittaa ne pois käytöstä. Lisäksi vanha sykemittari vaihtui uuteen. Rakastan sitä. Rakastan!
Ja näiden järjettöminen megajuhlien jälkeen takaisin ruotuun.
Kolmannelta vuodelta odotan tasapainon löytymistä. Sellaista tunnetta, että tämä homma on hanskassa, kulumisen pitäminen minimissä on arkista ja toimii autopilotilla, jolloin voisin innostua jälleen uusista asioista. Ja oikeastaan sellainen tila on nyt saavutettu, Tuntuu, että nyt kolmantena vuotena voin syventyä johonkin uuteen tai kehittyä jossain asiassa, joka ei suju aivan kitkatta. 
Nukkuva kissa pääsi juhlahumuun.


Nimeksi valikoituin suorastaan ilmiömäisen yllättävä kolmas vuosi :D Jätin pois "ostamatta mitään", sillä sillä ei enää ole mitään merkitystä. Ostaminen ei vain kuulu elämääni ja jos niin tarpeeseen teen, niin silloin se on todellakin tarpeeseen ja ei oikeastaan ole mainitsemisen arvoinen. Aion kuitenkin pitää ostoksistani kirjaa, sillä saan siitä itsellenikin dokumenttia. Toisen vuoden lopussa jo tein suuren harppauksen kohti ekologisempaa elämään luopumalla autostani. Niinpä alankin (suurena listaajana) keräämään hyötykilometrejä tälle vuodelle.Syksyn pimeydessä ja raikkaassa sateessa.Viime vuonnakin tavoitteena oli ison perheen roskan vähentäminen. Se jäi ihan puheen tasolle, sillä vuosi oli pitkä ja raskas henkilökohtaista syistä, eikä minulla todellakaan ollut energiaa, mielenkiintoa tai resursseja ajatella perheemme roskia. Se, että ihmisellä riittää voimavaroja uuteen, muutokseen tai oman piirin ulkopuolelle vaatii sen, että arki rullaa aika tasapainoisesti ja ilman suurempia töyssyjä. Niinpä polkiessani taas hieman taisaisempaa elämän polkua jaksan toivottavasti keskittyä tähän aiheeseen. Lokakuun aion käyttää kulujen ja roskien laskemiseen, jotta muutokset olsivat jollain muullakin mittarilla havainnoitavissa, kuin mutu-mittarilla.
Lokakuu on paikkauskuukausi. Päätin sen eilen illalla, kun tajusin  miten moni vaate kaipaa hieman korjausta.Muutoin meno jatkuu samanlaisena. Pyrin korjaamaan, kierrättämään, lainaamaan, vaihtamaan ja tekemään itse tarvitsemani. Siihen säätämiseen ei koskaan tule muutosta, sillä se on joku luonteeni osa, joka jatkuvasti säheltää jossain projektissa.


Lempi pyörähanskat saivat taas lisäaikaa. Jos tekisin korjaustöyt ajoissa, niin saisin aikaiseksi siistimmän korjausjäljen. Nyt tilanne oli päässyt niin pahaksi, että laitoin "koriste"-pistoja peittämään korjausjälkeäni.Kiitos kaikille mukana olleille, lukijoille ja kommentoijille. Teille, jotka yritätte elää ekologsesti, olette elämänhulluja ja rohkeita kokeilemaan uusia asioita. Olkaamme oman tiemme kulkijoita ja tehdään yhdessä maailmasta ekologisempi pieni askel kerrallaan. Kolmas vuosi starttaa, nyt. Tervetuloa mukaan.

-Heidi

Somettomuus! Se jatkuu. Meinasi unohtua melkein tärkein. Ja halusin lisätä tämän satokausi-kuvankn, joten kun oikein runnoin niin saihan ne yhdstettyä tähän loppuuun.

Kommentit

 1. Mahtavaa! Ihailtava elämäntapa <3

  Intoa kolmanteen vuoteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt ainakin olen intoa täynnä (kuten aina kaiken alussa), joten pidetään peukkuja, että intoa riittäisi pitkälle ja jakautuisi tasaisesti vuoden varrelle 😂

   Poista
 2. Minulla alkaa ensi kuussa uusi vaihe elämässä ja jään opintovapaalle. Tämä on hyvä syy samalla aloittaa ostamattomuus, koska jää enemmän aikaa toteuttaa ja viedä asiaa eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa opintovapaata. Nauti uudesta elämänvaiheesta ja tsemppiä ostamattomuuteen. Onnistut varmasti <3

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit