PÄIVÄ 275

Kesäloma, aika josta haaveilee koko talven. Kesälomalla teen kaiken sen mitä en arkena ehdi ja enemmän. Itse suunnittelin kuvaavani parempia kuvia blogiin, kirjoittavani viiltävän osuvia ajatuksia kaikesta ekologiseen elämään hitusenkin viittaavasta ja ennen kaikkea nauttivani kesästä ja ajasta. Kattia kanssa.



Kesäloma on kissavanhdin etsimistä, teinien kanssa kotiintuloajoista vääntöä, huolta, leirivaatteiden pesemistä, pakkaamista,pyykinpesua ja elämää itseään. EI minusta kuoriutunutkaan luovaa bloggaajaa, vaan kotitalouskone :D



Koko vuoden olemme käyneet kaappeja, ulkovarastoa, vaatteita ja tavaroita läpi ja vieneet niitä kirpputorille ja kierrätykseen. Kun kesälomalla joka päivä joku on lähdössä jonnekin ja joku tulossa jostain, tuntuu, että tavaraa on kaikkialla. Välillä vaellusvarusteet kuivuvat pitkin asuntoa, tiskipöydällä kuivuvat retkiastiat ja muovipusseja uusiokäyttöä varten tai joku on kaatanut pyykivuoren eteiseen, koska kiireessä tarvitsee edellisen matkaajan laukun. Tuntuu, että talomme kaikesta tyhjentämisestä huolimatta pursuaa tavaraa.




Vaellusruokien minigrip-pussit pestyinä ja kuivuneina odottavat pääsyä laatikkoon. Kierrättäminen, minimalismi ja zero waste -ajattelu vaativat usein sitä, että hetken kestää kaaosta ja rumienkin tavaroiden esillä oloa. Mukavaa sanoa ystävälle, joka ei ehkäole näin pitkällä tai ollenkaan samalla tiellä, että juodaan kahvit olohuoneessa,kun keittiössä kuivuu muovipusseja.



Sitten avaat astiakaapin ja koet mielihyvän aallon. Ennen kaaottinen kaappi on suuresta käyttöasteestaan huolimatta järjestyksessä. Siellä on vain ne tavarat mitä kuuluukin. Vaellustavarat on huolettu ja paikoillaan. Minigrip-pussit laatikossa odottamassa seuraavaa reissua ja pyykit pesty. Silloin huomaa, että työ on kantanut hedelmää, kaikille tavaroille on oma paikkansa, kaapeissa on tyhjää tilaa ja järjestely käykin nopeasti. Laskin eilen, että varmasti vuoden aikana kymmenen jätesäkillistä tavaraa on vähentynyt kotoamme. Ajatelkaa jos ne yllättäin tulisivatkin takaisin ja kaadettaisiin olohuoneen lattialle? Mihin ne kaikki oikein laittaisi?



Kaikkia kokoja kuusikappaletta. Lisäksi ennen niin täyteen astiaaappiin mahtuu teet, kahvi ja muutama muu purkillinen kuivattuja vihanneksia ja hedelmiä. Ehkä joskus ruoka-ainekaappi pysyy tässä suurperheessä niin maltillisena, että nuo kuivatut tuotteetkin mahtuvat sinne. 


Ajatukset pyörivät jo välillä siinä ajatuksessa, että projekti on kääntynyt loppusuoralle. Mitä se on minulle tuonut? Miten ajatusmaailmani on muuttunut? Mitä haluaisi ostaa, kun sille tulee mahdollisuus? Nämä kaiki ovat niin isoja kysymyksiä, että pitää melkein oma postaus tehdä jokaisesta.

-Heidi


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit