PÄIVÄ 230

Kallio kukkii koko viikon ja pistäydyimme kuuntelemassa paneelikeskustelua eettisestä kuluttamisesta (keskustelu katsottavissa Kallion wapiksen fb-sivuilta).

Henkilön Kallion Wapis kuva.

Itselle pidin erityisesti mietinnöistä  matkailun eettisyydestä ja ruokahävikistä. Kaikin puolin mielenkiintoinen keskustelu. Rennolla otteella.

Kotona laitoimmekin kimppakyyti-ilmoituksen, jotta saataisiin auto mahdollsimman täyteen ajaessamme Suomen halki kesäkuussa. Paluumatkalle sovimmekin jo nappaavamme kyytiläisen mukaan. Onhan se itselle hieman mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä istua 12h vieraan ihmisen kanssa autossa :D Melkein jännittää.

Lisäksi paneelikeskustelu ajoi minut pohtimaan omaa kahvin lipittelyäni. Ihan surutta juon monta kuppia päivässä sellaista luksustuotetta, joka tuodaan kaukaa, joka on kasvattajillekin kallista juoda ja jonka ympäristövaikutuksia en tule juurikaan ajatelleeksi. Itselleni lupasin vähentää kahvin juontia ja tehdä siitä neuroottisen liikakuluttamisen sijaan päivän yhden nautintohetken.

Kiitos kovasti hyvästä keskustelusta.

-Heidi

Matkalle lähdössä? Koukkaa Reilun matkailun-sivun kautta.


Kommentit

  1. Kiitos linkiatä, menen myös kuuntelemaan! :) Itsekin tunnustan olevani kauhea kahviholisti, ja olen yrittänyt vähentää 1-2kuppiin päivässä, mutta aina se ei onnistu :D Omalla kohdalla myös suklaa - ja kaakao ylipäätään mietityttää. Olen yrirtänyt sitäkin vähentää, mutta nyyh suklaa!

    Ja matkailu, sitä olen miettinyt kovasti! Minusta tuntuu, että yritän nyt välttää lentomatkustelua ja yritän suosia varsinkin kotimaamatkailua tänä vuonna. Peruimme reissun poikaystäväni kanssa (muista syistä) ja salaa olin tyytyväinen, koska teimme samalla ekologisenkin valinnan. Ajattelimme Italian sijasta ajaltaa Lohjan viinitilalle maistelemaan suomalaisia viinejä!! :) Jitennin myös "ahdistaa" ihmisten matkakuvat (ulkomailta), kun jotkut matkustavat esim. 3-4krt vuodessa lentokoneella tai lyhyitä vkloppupyrähdyksiä lähimaihin. :/ Mietin asiaa paljon myöa sen vuoksi, että vlapsuudenkotini sijaitsee lentokentän vieressä ja lentomelu on kasvanut joka vuosi enemmän ja enemmän. Monet asukkaat ovat jo käyneet keskustelua helsinki-vantaa lentokentän meluata ja ruuhkista sekä mittauksissa melu on ylittynyt jo 20km säteellä itae kentästä. Tuntuu, että ongelma on kasvanut vasta viime parin viime vuoden sisällä. - Halina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa linkkaamassani keskustelussa tuli esille, että jokainen lentomatka sulattaa napajäätä 5m2/matkustaja :O Sitten täällä pääkaupunkiseudun syrjässä huomaa päivän aikana yli lentäneen n.50 konetta, eikä olla edes missään maailman metropolilentoaseman läheisyydessä. Hurjaa on. Olen sitä mieltä,että matkustaa saa ja voi, mutta juurikin tuon reilun matkailun sivun kautta :D Ainakin tulee ajateltua asioita ja ehkä hieman toiminnallaan vähentää tuhoja.
      Ja eihän suklaata voi kukaan vastustaa. Ehkä opimme syömään vähemmän ja Reilun kaupan tuotteita (kuulostaa vaikealta tehtävältä). Aurinkoista alkuviikkoa!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit