PÄIVÄ 219

Reippaampi puolisko on raahannut minut useana päivänä lähimetsään kävelylle. Lähteminen on välillä vaikeaa, mutta koskaan ei harmita, että tuli lähteneeksi.


Kevät tekee tuloaan. 

Olemme kiertäneet lähialueen luonnonsuojelualuetta ja sen ympäristöä. Aina löytää uutta ihmeteltävää.



Tämänkin teollisuusalueen liepeillä joku on joskus väijynyt peuroja, lintuja ja muita eläimiä.


Kukaan ei ilmeisesti ole hetkeen väijynyt tornissa mitään. Löysimme vain linnunpesän.

Eniten luonnossa liikkumisessa ärsyttää ja vihastutaa roskat. Ihan oikeasti ihmiset!! WTF?





Eikai tähän sanoja tarvita :( Seuraavalla kerralla otamme roskapussit ja hanskat mukaan. Näihin eivät meidänkään roskapussit riitä, mutta ihan tarpeeksi pientä ja vähän suurempaa roskaa oli polkujen varrella muutenkin.





Surulliseksi vetää. Ja sanattomaksikin. Miksi?

-Heidi

Kommentit

  1. Apua kun isoja roskia! Voiko noista ilmottaa johonkin? Roskien määrä kyllä vihastuttaa. Uuden talonyhtiömme pihakin on täynnä roskia ja tekisi mieli joka kerta ohi kävellessä kerätä ne. Omassa asunnossamme on ollut niin paljon hommaa, etten ole jaksanut tarttua haasteeseen/valittaa talonyhtiöön, mutta ehkä käyn joku päivä itse putsaamassa pihaa. Tänään sain lopulta tehtyä kunnollisen lajittelupisteen omaan keittiöömme ja se tuotti hirveästi iloa. Kävin myös ostamassa palasaippuat shampooksi ja hoito-aineeksi. Huomenna teen diy-puhdistusaineen! Olen innoissani näistä pienistä askelista ja siitä että ekompi koti etenee pikkuhiljaa! :D - Halina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, ettäjos putsaat pihan, niin joku muukin saattaa joskus tarttua toimeen. Ja ehkä roskaaja näkee siivoustempauksesi ja ei kehtaa heittää ainakaan lisää roskia. Kerrohan millaisen puhdistusaineen väsäsit, kun olet sitä kokeillut :D Ja iso peukku hyvälle fiiliksellesi. Tarttuisipa jokunen innostuksen hitunen tännekin ja saisin kotona jotain aikaiseksi.

      Poista
  2. Höh, tässä näkee juuri nykyisen ongelman: tavaran ostaminen on helppoa mutta siitä "oikein" luopuminen vaikeaa. Varsinkin kun sähkövehkeiden ja muiden ongelmajätteiden kierrätys ja vienti jätekeskukseen on useimmiten maksullista. Mikä on todellakin ymmärrettävää. Onneksi yhä useammat liikkeet ovat alkaneet ottaa vastaan vanhoja koneita samalla kun toimittavat heiltä ostetun laitteen tilalle. Kauppa kierrättävät/korjaavat ne asianmukaisesti eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on niin totta. Tavaraa kyllä ostetaan koteihin vaikka kuinka paljon, mutta niiden kierrättäminen onkin sitten liian vaikeaa :/ Jokaisen tuotteen kohdalla pitäisi olla tarra, jossa lukee, että ostaessasi tämän tuotteen olet vastuussa sen kierrättämisesä. Kierrätys ja loppusijoittaminen saattaa olla maksullista!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit