PÄIVÄ 188

Edelleen sohvan ja sängyn vankina. Olemme siis influenssassa (koko hiivatin perhe ja murhan todennäköisyys on huippulukemissa). Elämme nuudeleilla ja mehujäällä.  Ainakaan en ole voinut ostaa mitään, mutta tylsistymisen valtamerellä seilatessani olen alkanut himoitsemaan kaikkia kierrätysryhmien myytäviä tuotteita :D Ja mainoksien tavaroita. Kunpa nopeasti saavuttaisin kunnon, jolloin jaksaisin vähän puuhastella, ennen kuin tilaan ostos-tv:stä ihmeimurin tai kihartimen.






Sen verran olen jaksanut sormia heilutella, että sain pääteltyä langat neulepuserosta. Ja työnnettyä itseni takapihalle, jotta saisin kuvan puserosta ilman, että sairastupamme järkyttävä sekamelska ei näy kuvassa.  Neulomiseen kului järjettömän monta tuntia. Langat olivat kaapin kätköistä ja sitä kului n. 700g. Kaupassa edullisin lanka maksaa n. 3.90e/100g. Välillä kaupasta saa tarjouksessa "käsinkudotun" (en millään voi uskoa, että se olisi totta) neuleen 20e. Siinä on materiaalit, neulomiseen käytetty työaika, kuljetus varastointi ja kaupan katteet. Minun neuleeni olisi maksanut näillä työtunneilla yli 200e ja silti olisin tehnyt tappiota. Kuinkahan paljon kaupan paidan neulonut henkilö saa neulomastaan paidasta korvausta? 





Sekunnin happihyppely kevätauringossa. Olo (ja ulkonäkö) kuin peikolla, joka kömpii luolastaan ja sokaistuu valosta. Pakko olla jo voiton puolella ja matkalla kohti normaalia arkea. Täältä tullaan.

-Heidi

Kommentit

  1. Aivan ihana villapaita! Luen blogiasi takaperin ja olen todella nauttinut postauksistasi!

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi sinulla! Eilen aloin lukemaan alusta asti ja sinulla on kyllä todella kiva tapa kirjoittaa.
    Kauppojen "käsinneulotuista" villapaidoista itselleni tuli mieleen, että ovatkohan verrattavissa joihinkin "käsintehtyihin" suklaisiin mitä muutamatkin isot firmat kehtaavat myydä sillä nimikkeellä (vaikka käsin on ehkä korkeintaan hipaistu tuotetta)..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja mahtavaa, että olet jaksanut kahlata koko blogin läpi. Käsintehty on tosiaankin aika epämääräinen käsite kauppojen tuotteissa. Toivottavasti oikean käsityön arvo palautuu ja ihmiset alkaisivat ostaa kymmenen neulee sijasta yhden, jolloin voisi maksaakin aidosti käsintehdyn tuotteen hinnan ja lisätä näin työpaikkoja ja tukea yksityisyrittäjiä suuryritysten sijasta.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit