Kun saamisenilo väistyy

Saamisen ilon, ison projektin päättyminen tai odotetun asian aiheuttaman tunnekuohun jälkeen saapuu tyhjiö. Kaikki, joilla on lapsia tietävät heidän pettymyksen tunteen, kun viimeinen lahja on jaettu. Aikuisenkin saattaa olla vaikeaa seuraavana päivänä luetella mitä tulikaan saatua, kun lahjat on ripoteltu paikolleen pitkin kotia.

Kun tuntuu, ettet saanutkaan yhtään mtään.


Eikä vain lapset, vaan me kaikki aikuisetkin unohdamme olla kiitollisia siitä mitä meillä jo on. Onneksi tunnekuohun jälkeisen tyhjyyden jälkeen aivot alkavat taas toimia kunnolla ja osaamme iloita tapahtuneesta ja tavaroista. Minulle tämä kuva tuo mieleen oman lapsuuteni ja omien lapsieni joulutunnelman. Oi aikoja.

-Heidi

Kommentit

  1. Mitä? Mikä pettymyksen tunne? Me oltiin lapsena niin innnoissaan lahjoista, että kun ne loppui niin alettiin samantien leikkiä ja riehua niillä, eli paras osuus :D Monesti vanhemmat sai muistuttaa avaamaan kaikki lahjat. Aika epäkiitollisia lapsia tai huono arvomaailma jos tulee pettymyksiä tollaisista asioista. Saattaa olla muukin elämä aika rankkaa jos pelkkä lahjojen loppuminen aiheuttaa moisen tunnekuohun? Aikuisena ei todellakaan tule sen enempää pettymystunnetta koska toivon tasan niitä asioita mitä haluan (esim. Kirja) ja alan lukea sitä tyytyväisenä :D Lahjat on lahjoja, ei mikään itsestäänselvyys. Jos ei tunne kiitollisuutta tai iloa, ei ehkä kannata ollenkaan hankkia lahjoja sellaisille ihmisille. En ainakaan itse anna lahjaa kellekään sen takia ett hän kokisi pettymyksen tunteita ja jos kokee, niin lakkaan ostamasta, koska asia menee ihan väärin. Jos mulla olisi lapsi joka pettyisi lahjojen loppumisesta eikä iloitsisi mitä on saanut, ottaisin kaikki lahjat pois pariksi viikoksi ja käytäisiin keskustelu mikä on hätänä. En voi kuvitella että kukaan lapsi olisi oikeasti pettynyt lahjojen loppumisesta ellei ole joku muu syvempi ongelma mitä yrittää niillä lahjoilla täyttää. Veisin ehkä psykologille jos omat taidot ei riittäisi. Kaikki loppuu aikanaan ja luopuminen/elämän rajallisuus on se asia mitä.me kaikki opetellaan tässä elämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä petyin lapsena ku avaaminen loppui ja jännittäminen purkautui. Varmaan kyseessä on tunnekuohu, eikä niinkään tyytymättömyys lahjoihin :D Ja niin on munkin lapset joinain vuosina tehneet. Kuva kuvaa lähinnä sitä pettymystä jota välillä esiintyy vaikka kaikki on hyvin. Ja pakko rehellisyyden nimissä sanoa, että olen lapsellisuuttani kiukutellut jostain lahjasta aikuisenakin, vaikkakin hiljaa mielessäni.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit