Vuosi2: Tammikuu 1

Tästä se alkaa vuosi 2019. Joskus minulla oli tapana luvata erilaisia asioita itselleni. Olen ahkerampi, opiskelen enemmän, urheilen, laihdutan jne.. Lupaukset kaatuivat yksi toisensa jälkeen kuin korttitalot. Viimeisinä vuosina olen jo osannut olla lupaamatta mitään. Siitä huolimatta vuoden alussa mielessä pyörii ajatukset siitä miten kehittää itseään, saavuttaa tavoitteensa ja tulla paremmaksi versioksi itsestään. Mikä se parempi versio on, riippuu tietenkin siitä mitä ihminen arvottaa hyväksi ja tavoiteltavaksi. 


Onhan se välillä hyvä arvioida elämäänsä ja tavoitteet ovat aivan mahtavia tuomaan motivaatiota elämään. Ihminen on niin monimutkainen olento että tavoitteistakin voi tulla pettymyksen kokemuksia, koska ne olivat liian kaukana tai  syventää epäonnistumisen tunnetta. Jotkut juoksevat tavoitteesta toiseen ehtimättä nauttia yhdestäkään ja ovat aivan hukassa, jos heillä ei ole uutta tavoitetta edellisen päättyessä.
Ostettu tuote. Tarvitsen gessoa maalauspohjien pohustamiseen. Gesso on sen verran erikoistuote, etten edes yrittänyt lähteä vaihtamaan sitä. Jos jollain on gessoa kaapissa, niin todennäköisesti tarvitsee sitä itse. 
Niinpä tänä vuonna tarvitsen tavoitteen, joka on toteutettavissa. Tavoitteen pitää olla sellainen, että siinä on jokin itselleni haastava osuus, jonka voitettuani tyytyväisyys itseäni nousee. Lisäksi elämä  on opettanut että minusta ei tule kiltimpää, reilumpaa, rakastettavampaa, vähemmän kiukuttelevaa tai muutenkaan parempaa ihmistä, vaikka sellaistakin itselleni olen joskus luvannut. Olen vuosi vuoden jälkeen sellainen kuin olen ja kyllähän se saa nyt luvan riittää. Mutta jotain pientä elämästään voi poimia, joilla lähteä parantelemaan, koska täydellisiähän me emme kukaan ole.

Joten tavoitteeni tulevalle vuodelle on tehdä kaikki keskeneräiset käsityöt ennen uusien aloittamista. Nehän ovat kesken, koska ne ovat joko tylsiä, vielä tylsempiä tai äärettömän tylsiä tehtäviä saattaa loppuun. Tai niissä on jokin asia tai virhe, joka ärsyttää liikaa. Joten tämä jos mikä kasvattaa luonnetta ja jos saan tämän tehtyä, niin räjähdän varmasti ylpeydestä.
Koko loma löhöilyä, museoita, herkkuja ja joutilaisuuden ihanaa olemista. Arkeen palaaminen on ihanaa ja tänään olikin ihanaa suunnitella taas ruokalistaa ja aloittaa arjen pyöritys. Tänäkin vuonna ruokahävikin pienentäminen on suurin haaste. Ja se pakkausmetariaalia ja muovi. Kyllä kaikkia noita kertyi joulun aikana taas ihan liiaksi asti. Kuva Weegee-museosta.Keskeneräisiä hirvityksiä ovat:

Kolme paria lapasia, joista toinen on tehty, mutta pari puuttuu, koska neulominen oli tylsempää kuin jonottaminen terveyskeskuksessa.
Kolme kangaskassia, joissa  kaikissa on jokin, joka ärsyttää.
Miehen puvun takin hiha pitäisi käsin ommella (toinen hiha tehty, mutta oli niin niin hidasta ja kangas liukasta. Vihasin jokaista sekunttia, mutta vihaan myös sitä, että se on kesken ja sen pitää valmistua = stressi).
Neulottu pitsihuivi. Virhe rivillä...noh.. joka rivillä on jotain
Ompelukoneen päällinen, josta on tulossa ruma kuin synti.
Kylpyhuoneen matto vanhoista pyyhkeistä (loputon ja tylsä käsinompelumaraton, jonka lopputulos vaikuttaa fiaskolta).
Hame itselle, josta tuli liian pieni (ärsyttää).

Siinä. Lista suoraan helvetistä.


 Ja jos epäonnistun, niin ainakin yritin parhaani ja se riittäköön.

Ihanaa alkavaa vuotta kaikille.

-Heidi

Kommentit

 1. Njää viime vuonna lupasin viralliaesti facessa olla yhtä rasittava kuin ennenkin, nähdä ystäviä yhtä vähän, syödä hitosti suklaata, olla myöhässä jokapaikasta ja kiusata meidän koiraa tavalliaeen tapaan :D Toteutui oikein mainiosti! Tänä vuonna lupasin virallisesti opetella flossaamaan, se on niin hiton hauskaa! :D

  Mun elämässä pääsen aina mun tavoitteisiin mihin haluan, ilman että edes lupaan mitään kellekään - edes itselleni. Jos en pääse niin se johtuu ulkopuolisista häiriöistä joihin ei voi aina itse vaikuttaa tai sitten motivaation puutteesta. Ja jos motivaatio puuttuu niin ei ole jörkeä edes tavoitella tavoitetta vaan vaihtaa se toiseen :D yksinkertaista. Toteutan samaa niin harrastuksissa, työelämässä kuin opinnoissa - ja aina olen vaihtanut parempaan, koska itseä pitää kuunnella. :) En tidellakaan halua listalleni mitään tylsiä ja ärsyttäviä tavoitteita, jonka kautta muka "kehityn" ihnisenä jonkun "kärsimyksen kautta" (ja plaah kuka idiootti sen on keksinyt?) vaan menen aina motivaation/hauskuuden kautta niin tavoitteet saavuttaa kuin itsestään :D Lupaamattomia lupauksia on mm. Nauttia opinnoista ja oppia lisää, säästää omaan asuntoon, nähdä ystäviä, nauraa paljon, pitää hauskaa, kokeilla sataa ja yhtä liikuntaljia - niin ja se flossaus!! En malta odottaa tätä vuotta!! :D <3

  - Halina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, etten ole vastannut. Aika vain katosi käsistäni. Ihanaa alkavaa vuotta ja oikein mukavaa, että tavoitteinasi on olla oma rasittava itsesi :D Se on parasta. -Heidi

   Poista
 2. Itse annoin vuodelle hyvin maltilliset lupaukset omaa hyvinvointia ajatellen (ketä nyt ei haluaisi tavoitteellisesti nukkua enemmän?) sillä vuodesta on muutenkin tulossa kiireinen ja lokakuussa annetut tavoitteet ja projektit sen verran suuria, ettei kai enää ihmeempiä tarvitsekaan luvata? :D

  Mari / https://paremmatvalinnat.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, että vastaaminen viivästyi. Kuten aikaisempaakin vastasin,niin aika vain katsoi tammikuussa johonkin :D Minä varastan sun tavoiteen ja aion itsekin nukua enmmän. Hyvä tavoite -Heidi

   Poista
 3. Hei, et luultavasti hakenut neuvoja mutta voin tarjota ehkä pari uutta näkökulmaa?

  - On syy, miksi neulon molemmat sukat yhtä aikaa: eipä ainakaan jää kesken. Saatko neulottua kaksi paritonta lapasta samaan aikaan, jos hommaat lisää puikkoja? Sitten jäisi enää yksi jäljelle.
  - Pura huivi ja neulo jokin toinen malli. Tämän olen todennut toimivaksi ;)
  - En tiedä mikä on takamuksesi mitta vs. ompelukone, mutta jos teet siitä hameesta ompelukoneen päällisen?
  - Mitä sitten siitä päällisestä, öö pannulappuja, tossunpohjat?
  - Jos matosta on tulossa hirveä, onko se pakko tehdä? Toisaalta, voiko lopputuloksen vaikka värjätä (entäs ne kangaskassit)?
  - Puvun hihaan en voi antaa neuvoja, kuulostaa siltä että se vaan pitää tehdä vaikka kuinka pännii.

  Itse en ole tainnut tehdä uudenvuodenlupauksia ala-asteen jälkeen (ja silloinkin unohdin ne saman tien) mutta hyväksi ohjeeksi olen todennut seuraavan: ole kiltti eläimille ja lapsille, mahdollisesti jopa aikuisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tavoite! Kiltteys ja myötätunto kaikkia kohtaa on aina oikein ja paras mahdollinen tapakohdata toiset ihmiset.
   Vinkkisi ovat oikein hyviä vaihtoehtoja. Koitan saada valmiiksi ja jos en millään pysty niin, kokeilen noita :D Tottahan tuo on, että kuka pakottaa tekemään loppuun jotain mikä ei vaan kiinnosta. Ei kukaan. -Heidi

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit