Vuosi 2: Marraskuu 27

Olen ollut piiloutunut kotiini välttyäkseni Black Fridaylta. En sentään piiloutunut (mainoksia ei pääse piiloon edes omassa kodissa), mutta ainakin yrittänyt olla kiinnittämättä asiaan huomiota arjessani. Vaikka olenkin edelleen ilman Facebookia, niin mainontaa oli iltapäivälehtien sivuilla, metrossa, netissä ja lehdissä. Kaikkialla. Eikä kyseessä ollut vain joku yksittäinen päivä myydä meille alennuksella kaikkea turhaa, se oli kokonainen viikko keksittyä kulutushysteriaa. Ihan kuin tulevassa joulussa ei olisi tarpeeksi kuluttamista tähän vuodenaikaan.
Mutta mikään ei riitä. 

Eikä siinä vielä kaikki. Ei siinä, että hullu tuulesta temmattu alennusmyyntiperjantai kesti koko viikon. Se mokoma jatkui vielä maanantaina nimellä Cyber Monday. Viimeinen mahdollisuutesi ostaa kaikkea, mikä ei muuten kaupoissa liiku. Kuten huomaatte, hieman ahdistunut koko asiasta.Heijastinkukkia rikkinäisestä vetoketjusta. Heijastinosa vanhasta juoksutakista. Tein kolme pientä, mutta taidan yhdistää ne yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi. Olisi näyttävämpi. Pitää nopeasti keksiä kiinnike taakse ja ommella yhteen, ettei jää pyörimään ikuisuusprojektiksi laatikon pohjalle :DOnneksi turhan kulutuksen vastainen liikehdintä oli aktiivista samoihin aikoihin. En sentään minä, joka vain pakenin mielettömyyttä omaan pikku kuplaani., mutta muut aktiiviset kampanjoivat kulutusta vastaan. Instagramissa oli paljon hienoa ideoita, joita voi tehdä kuluttamisen sijaan. Olla läheisten kanssa, antaa aikaa tai lahjoittaa se ylimääräinen raha hyväntekeväisyyteen, jonka aikoo kuluttaa turhiin ostoksiin jne... Onneksi ihminen voi itse valita mihin kiinnittää huomionsa. Minä näin sen kaiken työn, jota tehtiin ihmisten herättämiseksi. Se helpotti hieman.
Sain Instagramin kautta viestin, että olisi lahjoittaa ylimääräisiä lankoja. Ihanaa. Lämmin kiitos langoista, kassista ja housuista (joihin juuri ja juuri mahduin, mutta en voinut liikkua :D). Teen näistä pipoja, kasseja ym. joita voin sitten vaihtaa ja lahjoittaa eteenpäin tarpeen tullen. Kiitos <3 Omasta mielestäni paras aiheeseen liittyvä meemi, oli riemukkaan miehen kuva, jossa teksti: Se tunne, kun tajuat, että jättämällä ostamatta säästät 100%. 
(Ja se jos mikä on mahtava säästö. Suosittelen kaikille.)

Onneksi tässä on nyt muutama päivä, ennen joulun kulutushysteriaa. Ulkona on ihanan talvinen ilma ja aurinko paistaa. Hyvin synkästä ja mustasta kaupallisuusviikosta on selvitty. Eikä edes tehnyt mieli ostaa mitään :D Nyt vedetään syvään henkeä, rentoudutaan ja ummistetaan silmät kaikelta järjettömältä kuluttamiselta ja keskitytään kaikkeen siihen hyvään, jota ympärillä tapahtuu. Huomaa hyvä! Se taitaakin olla mottoni pian alkavan joulukuun ajan.Ensimmäinen pipo tulossa. Oikeasti pitäisi neuloa miehelle hänen pitkään odottamiaan lapasia, mutta tässä sitä taas osoitetaan rakkautta sivuuttamalla koko asia. Vuoden kumpppani-palkinto luisuu taas käsistäni :D Mutta tämä ihmeellinen aurinko ja itselleni uusi värikäs lankakerä. Eikö se oli melkein hyvä syy neuloa hetki jotain muuta?


-Heidi


Kommentit

 1. Ihana, kun muutaman vuoden piilossa lymyilleet lankakerät ovat jo päässeet hyvään käyttöön, ole hyvä <3.

  VastaaPoista
 2. Mä huomasin että joillaki firmoilla oli ainakin 2 viikkoa Black fridayta xD Me ollaan miehenkaa linjattu että ainoat järkevät alee tulee 800-2000e maksavista tuotteista, joten kun ei tarvinkut ostaa jääkaappia, pesukonetta tai muuta isompaa hankintaa niin ei seurattu aleja. Elämyksistä ja palveluista olis voinu jaksaa katsoa tarjoukset (hieronnat, hotellivkloput, leffa/teatteriliput jne), mutta meillä oli lauantaina juhlat, joten ei sitten järjestely hulinoissa ehditty senkään vertaa :D Ostettiin perjantaina kyllä viisi säkkiä ruokaa ja juomaa (!!!), mutta MIKÄÄN ei ollu tarjouksessa pöh! xD Paitsi isäni osti jättimäisen pussin wcpaperia jossa oli kuulemma bf-tarjous XD Eli juu, hirveästi ei riehuttu meilläkään tarjousten vuoksi.

  Tänään itsellä pamahti xxl:n freaky friday- tarjous instaan. Mitä lienee tarkoittakaan, mutta kyllä näistä aleista alkaa jo mennä maku :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä löytyykö enää sellaista sanaa tai sanojen ketjua, joka pystyy enää ylittämään kaikki nykyiset mega-super-freaky-ällistyttävät alet ja onko normaaleja myyntipäiviä olemassa
   kun aina on menossa Black friday, hullut päivät, pyöreät päivät, kesä ale, season sale, viimeinen mahdollisuus ja järisyttävät tilaisuus. Tavaraa on niin paljon ja se on niin halpaaa, että alea alen perään :/ mutta onneksi yhdestä taas selvitty :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit