Vuosi 2: Lokakuu 10

Meiltä hajosi vedenkeitin viime viikolla. Aluksi tunsin suoranaista pakokauhua, sillä olenhan vedenkeittimen suurkuluttaja. Juon paljon pikakahvia ja teetä ja vedenkeittimellä ne valmistuvat hujauksessa. Ja juuri sopiva määrä yhdelle.



Minusta on tullut outo termospulloihminen. Kotona vedet pullossa ja usein kannan töihin ja kouluun oman kuuman veden termospullossa. Ihan varmistaakseni, että saan aamukahvini oikeaan aikaan :D Liekö jonkin asteinen riippuvuussuhde kahviin?


Heti ensimmäiseksi tuli ajatus, että tilalle on saatava korvaava tuote, Heti. Päivän kuluessa keittelin kuitenkin vettä kattilassa ja oloni rauhoittui. Käyhän se näinkin. Seuraavan päivän illalla aloin miettimään asiaa tarkemmin, olihan liedellä kuumenemassa ties kuinka mones vesi. Kuinkahan paljon tuo vie enemmän energiaa? Varmasti ainakin enemmän, kuin vedenkeitin. Ja ilman kantta, sekin pölkky minä.




Tein pussukan Ruispuikulat -mainosliinasta. Innostuin kirjomaan muutama viikko sitten ja haaveilin isosta kirjaillusta maatuska-kukka -huivista. Kirjailtuani muutamia kukkia esikoululaisen käsialalla päähäni alkoi nousta ajatus siitä, ettei ison kirjontatyön aloittaminen olisi sittenkään maailman fiksuin ajatus.


Nopeasti kansi päälle. Pidemmän päälle tämä ei ole oikeastaan toimiva ratkaisu. Pitää keksiä toimivampi, hommata vedenkeitin tai vähentää lämpimien juomien lipittäminen. Vesi tuntui kuumenevan kiehuvaksi kannen alla nopeasti. Niinpä kaadoin kiehuvan veden isoon termospulloon, uutta vettä kattilaan ja takaisin sammutetulle liedelle lämpeämään käyttövedeksi.




Koska isompaa kangasta ei ole, niin käytän kertynyttä kangasta ja kotona käytöstä poistuneita vaatteita parhaani mukaan. Tässä ollaan jo kuulema liian prinsessameiningeissä. Ehkä seuraavat tyynyliinat hieman hillitympiä. Ehkä.



Ja ratkaisu toimii mainiosti. Kahdesti päivässä keitän vettä termospulloon ja veden lämmittämiseen kulutettava energiaongelma on ratkaistu. Ihanaa, etten tarvitsekaan uutta sähkölaitetta kotiin ja vielä ihanampaa on, että minulla koko ajan valmista kuumaa vettä saatavilla. Hurraa.

Laitan tuonne sivun reunaan uuden sarakkeen käytössä hajoavista tavaroista havainnollistamaan itsellenikin kuinka hitaasti tavara oikein katoaa kotoa. Vaatteita en siihen pistä, koska lista olisi liian elävä, että jaksaisin sitä päivittää. Ensimmäisenä vuotena tosiaan meni rikki muutama lasi, kulhoja ja yksi muki. Mitään muuta ei tapahtunut. Vuosisadan tylsin lista seurattavaksi :D




Tässä on totuus siitä mitä oikeasti teen päivät pitkät. Erilaisia kaaospesäkkeitä pitkin taloa. Ihan järkyttävästi siivottavaa, vaikka mielestäni aloitin aivan pikkuhomman.


-Heidi

Kommentit

  1. Ihan mahtavaa, että sait ensimmäisen ostamattomuusvuotesi päätökseen ja jatkoit toiselle vuodelle. Ja ostoksesi, niin ihanan arkista ja tarpeellista.
    Meillä hajosi kahvinkeitin jo toukokuussa, eikä uutta ole vieläkään. Kesä meni pressopannulla ja nyt otimme mökiltä kahvinkeittimen kaupunkiin. Pienellä harkinnalla pystyttiin välttämään turhaa ostamista. Olenkin havainnut, että liian pikaiset päätökset aiheuttavat usein vain enemmän sotkua ja jätettä aika monessa asiassa.
    Poistuvien tavaroiden listasi on muodikasta slow mediaa. -Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa mukavaa, että löysit tylsislistani muodikkaana. Otan tuon heti käyttöön :D Ja olen samaa mieltä, että harkinta-aika auttaa moneen mielitekoon ja virhepäätökseen. -Heidi

      Poista
  2. Itse olen elellyt kans pari vuotta kattilalla ja mutteripannulla :) juon kyllä kahvia vaan 1 kupin påivässä, joskus max 2 kuppia. Teetä taas pari kertaa kuussa. Eli kulutus ei oo niin kova :D joskus join aamukahvin vasta töissä kun en halunnut ennen työmatkaa juoda (5km kävelyä ja jos iski pissahätä nii kääk piti kipittää kovaa) :D nyt löytyy sekä kahvin, että vedenkeitin (poikaystävän), mutta keitetään lähinnä aamupuurovedet siinä kun liesi on hidas ja vie paljon energiaa :D jos olisi induktioliesi ni sillon ei ehkä tarvis vedenkeitintä ollenkaan erikseen? :) Hyvän ratkaisun kyllä löysit vedenkeittimelle, en ole itse tajunnutkaan tuota termarisysteemiä! :D - Halina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin pitäisi vähentää kahvinjuontia ja juoda vaikka aluksi enemmän teetä. Ja pikku hiljaa kahvista eroon. Kuulostaa niin radikaalilta toiminnalta, että pysyy vielä hetken to-do-listalla :D

      Poista
  3. Tästä niin huomaa, että olet konkari ostolakkoilijoiden joukossa. En ole varma, pystyisinko minä elämään ilman vedenkeitintä tai oppisinko toimimaan noin järkevästi termospullojen kanssa, mutta minulla onkin vasta 10,5 viikkoa ostolakkoa takana.

    Meidän sauvasekoitin vetelee viimeisiään. En ole ostamassa uutta, mutta olen suunnitellut tuovani mökiltä uudemman ja parempikuntoisen sauvasekoittimen kaupunkiin (niinkuin Anne teki kahvinkeittimelle) ja vieväni tämän huonokuntoisen kaupunkilaisen mökille. Sinällään on epäreilua (ja aivan tuhottoman älytöntä), että mökkiläisillä on monista asioista olemassa "varakappale", tuplamäärä tavaraa tähän tavarakaaokseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, varsinkin pienten keittiötavaroiden kuljettaminen on aika vaivatonta, varsinkin jos kulkee autolla. Monille mökki on varasto kaikelle vanhalle ja varakappaleille. Ja hienoa tuo sinun 10.5 viikkoa lakkoa. Vau! -Heidi

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit