PÄIVÄ 245

Liekö johtunut helteestä vaiko jokin muu auringonpistoksen kaltainen hässäkkä sai meidät ahkeroimaan tänään. Aamulla tein soijamaitoa monta litraa, joista osan käytin tofun tekoon (siitä myöhemmin enemmän). On siivottu, kuivattu vaellusruokia, leivottu soijamaidon sivutuotteena tulevasta massasta sämpylöitä, tehty eväitä ja pyöräilty Ruohonjuureen. Kaupassakin ostin täysin muovittomat ostokset. Ihan voittajafiilis, vaikkakin jooga piti jättää väliin yhä vaivaavan yskän ja nuhan takia. Eli ahkeruuspalkinto menee minulle :D


Ruokasooda, Maizena, kookosöljy ja eucalyptus-tuoksua. 

Teimme dödöäkin, ensimmäistä kertaa. Ohje löytyi Yksinkertaisuudenilon sivuilta. Seurattiin ohjetta tarkasti (tai toinen seurasi sitä tarkasti, minä en sellaiseen pysty). Joku mielensopukoista nouseva demoni laittaa minut aina sooloilemaan ja säveltämään omiani.

DÖDÖ

1/4dl ruokasoodaa
1/2dl Maissitärkkelystä
3/4dl Kookosöljyä
1/4dl Eteeristä öljyä

Sekoita aineet purkkiin. Ja käytä puhtaaseen kainaloon.




Sekoitusvaiheessa. Onpa tällainen kokeileminen ja puuhastelu mukavaa (varsinkin leppoisana sunnuntai-iltana).


Tuoksuksi valitsimme eucalyptuksen (mies osti tuoksun itselleen, mutta kuulemma valmis tuote on yhteinen), koska eteerissä öljyissä on hyvin vähän raikkaita tuoksuja ja vielä vähemmän tuoksuja, jotka käyvät miehiseen makuun. Tuoksumme siis nyt molemmat flunssalääkkeelle :D



Tuoksu tasoittuu nopeasti ja en enää haistanut sitä muutaman minuutin jälkeen. Öljyisyys vaatii hetken kainaloiden tuulettamista, varsinkin jos paidan materiaali on arka. Laita hyvin säästeliäästi, ettei vaatteisiin tule öljytahroja.


Tuote on nyt kokeilussa ja huomenna selviää, miten se pitää hajut poissa ja olemuksen raikkaana. Minä pärjään kyllä ilmankin ja en niin välitä tuotteen tehokkuudesta, mutta miehelle se on tärkeä kriteeri. Minusta oli vain ihanaa kokeilla ja puuhastella.

Olen aika innoissani Zero waste -ostoksistani ja varsinkin tofun valmistamisesta. Huomenna toivottavasti minulla on töiden jälkeen energiaa kokkailla siitä jotain ja kuvatakin se tänne.

Aurinkoisin ja ahkerin terveisin
Heidi

Kommentit

Suositut tekstit