PÄIVÄ 229

Eilen oli täydellinen päivä. Tässä ei ole mitään kuluttamiseen liittyvää tai ostamattomuuteen. Tämä on hehkutusta täydellisestä päivästä. 

Helle metsässä tuoksuu havuneulasille. Varjoissa metsän tuoksuja on koko kirjo.

Täydellinen päivä koostuu siitä, että voi tehdä itselleen mieluisia asioita ja vain niitä. Ei yhtään velvoitetta tai rutiinipuuhaa. Jokaisen täydellinen päivä on erilainen. Pitää tuntea itsensä, jotta tietää, mistä nauttii. Ja pitää antaa itselle lupa tehdä niitä asioita,vaikka kaikki muu jäisi tekemättä.


Metsässä rakastan sammalta, soita, kallioita ja hämyisyyttä. Valon siivilöitymistä puiden välistä. 

Minun täydellinen päivä alkoi pyöräilemällä jumppaan. Sinne on matkaa vähän yli 6km. Aamu oli kesäinen, ilma vielä raikas ja kaikkialla vihreää. Jumppa oli läkähdyttän tehokas. Sen loppuessa oli olo, ettei olisi jaksanut enää sekunttiakaan. Tein kaikkeni ja selvisin hengissä. Rakastan sitä fiilistä. Pieni tasaantuminen ja kehonhuoltotunti perään. Jumppien jälkeen ilma oli jo lämmennyt ja kotiin pystyi polkemaan t-paidassa. 


Metsäkuva. Ei muuta kerrottavaa.

Kotona oli siistiä ja ruoka oli hyvää (nämäkin ovat tärkeitä yksityiskohtia täydellisessä päivässä). Pieni löhöily ja suuntana Nuuksion metsät. Kävelimme yli neljä tuntia ristiin rastiin. Valitsimme vähän vaikeamman reitin ja treenasimme suunnitustaitoja kesän UKK-vaellusta varten. Siellä sitten rämmimme Nuuksion rämeiköissä, täydellisessä ilmassa ja ihan kahdestaan. Näimme koko aikana vain yhden perheen. Kyllä täydelliseen metsäkokemukseen liittyy oma rauha ja sitähän meille suotiin.


Miten hienosti meillä Suomessa on tarjolla luontokokemuksia. Tulentekopaikoilla on kuivat puut valmiina. On vessatkin. Nuotiopaikkoja, laavuja, keittokatoksia. Ilmaiseksi, kaikkien käytössä ja hyvässä kunnossa kaikki. Se on luksusta.

Parasta oli illalla maata sängyssä ja syödä Kolmen Kaverin vegaanisuklaajäätelöä. Keho oli fyysisestä rasituksesta väsynyt, mieli ihan tyhjä ja jäätelö niin hyvää. Kyllä sänky on ihmisen paras paikka.



Parasta päivässä oli kuitenkin seura.

Ihmisen onnellisuuteen ei paljoa kuluttamista tarvita. Tarvitaan hyviä ihmissuhteita, mieluisaa tekemistä ja itsensä kuuntelemista. Mitä minä tykkään tehdä ja mistä asioista minä nautin? Kenen seurassa minä viihdyn? 

Tämän hehkutuksen jälkeen voin taas narista huoletta kaikesta seuraavat sata postausta :D

-Heidi

Kommentit

  1. Mun täydellinen päivä oli tänään: auringonpaiste, lenkki yksinään, talonyhtiön pihatalkoot, yhteensä 17 koirakaverin halailu ja pussailu (kaikki koirat "osallistui" talkoisiin) :D lopuksi auringonotto! Mut saa niin iloiseksi kesä!

    Sun päivä kuulosti myös mahtavalta! Nuuksio on kaunis paikka! <3 -Halina

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit