PÄIVÄ 224

Tuntuu ihan uskomattomalta, että kirjoitan tällaisia lukemia, kuten päivä 224. Joskus alussa nämä tuntuivat niin kovin kaukaisilta päiviltä.  Tuntuu, että ympäristöasiat muuttuvat sitä monimutkaisemmiksi, mitä enemmän niitä ajattelee, eikä yhtä oikeaa vastausta ole. Muovi on merissä ja luonnossa järkyttävä uhka, mutta silti kestokassia pitäisi käyttää satoja kertoja, että se olisi ekologisempi kuin kierrätysmuovista valmistettu kassi. Muovin kierrätyspisteitä on liian vähän ja kun kerää muovia isoon säkkiin, se pitää viedä autolla. Biojätepussi ei olekaan ekologinen vaihtoehto ja kierrätysmerkinnät ja sijoittelu monimutkaisia. Arg!!! Ei ihme, että välillä iskee epätoivo. Mistä tiedän tekeväni oikeita valintoja?


Tässä vähän kevennystä ympäristöjorinoiden keskelle. :D Siis oikeasti? Nyt nainen, hanki muuta sisältöä ku vaatteiden silppuaminen ja eskari-ikäisen ompelutyöt. Kunnon woodoo-pupu suloisen lelun sijasta. Onneksi minun elanto ei ole tästä kiinni. NAILED!


Olen jotenkin helpottunut siitä, että pystyn jotenkin tekemään oikein vähentämällä kuluttamista. Ja helpottamaan omaa kierrätysurakkaani. Ei tarvitse miettiä tuotteiden kohdalla ekologisinta vahtoehtoa, koska se on vaikeaa. Todella vaikeaa. Jättää vain ostamatta ja etsii tavaran kierrätettynä.




Mä nukun jo vanhojen sukkien päällä, joten älä hitto soikoon tunge sun pelottavaa mutanttipupua mun riesaksi. (Luulen, että näiden ajatusten lisäksi kissani suunnittelee pakomatkaa tai kostoksi matolle oksentamista) :D 

Minun pitäisi alkaa etsimään farkkuja ja housuja jostain. Jotenkin alun innostuksen jälkeen en millään jaksaisi laittaa mitään vaihtoilmoitusta. Se tuntuu työläältä ja sopivien farkkujen löytyminen Muumi-mukia tai Mariskoolia vastaan vähän turhan vaikealta yhtälöltä. Voisin tietenkin kysyä kavereilta, että onko heillä käyttämättömiä housuja, mutta sekään ei innosta. En halua,että tulee fiilis, että en vaan itse osta mitään ja käyn niiden vaatekaapeilla, jotka ostavat. Pitänee opetella kulkemaan mekoissa ja hameissa. 

Ihan kohta ollaan kesässä. Viimeiset rypistyksen ennen lomia. Ja hei! Se on kahdeksas kuukausi menossa. Ihan käsittämätöntä.

-Heidi

Kommentit

  1. Olet kyllä oikeassa, kun tuntuu, että oikean valinnan tekeminen on aika hankalaa! Itse suhtaudun kriittisesti esim. Muovi-ongelmaan, sillä muovilla on myös monia hyötyjä. Tietenkin kaikki kertakäyttömuovi on turhaa ja roskien päätyminen ympäristöön on enemmän kuin huolestuttavaa. Mutta kuluttaako esim. lasiin pakkaaminen todellisuudessa enemmän luonnonvaroja? Tai se, että biohajoavat pakkaukset luultavasti edistävät puuteollisuuden lisääntymistä mikä on huono asia? En osaa sanoa, olen lukenut tutkimuksia puolesta ja vastaan. Odotan siis mielenkiinnolla mitä järkeviä ratkaisuja muovi-ongelmaan lopulta keksitään!

    Biojätepussin olen ratkassu ihan niin, että käytän paperipussia ja sanomalehteä (sitä ainutta ilmaista, joka meille tulee kaikista "ei mainoksia" tarroista huolimatta :D )

    Itse olen yrittänyt pohtia hiilijalanjölkeä niin, että suurinosa kulutuksesta tulee: asuminen, liikkuminen, ruoka ka energia. Eli niihin kokonaisuuksiin yrittää panostaa eniten. Valittiin esim. asunto sen mukaan, ettei tarvita autoa, ei käydä ulkomailla lentäen (lentopäästöt), syödään lähiruokaa/kasvispainotteisesti, ollaan säädetty kerrostalossa lämpötila niin alas kun pystytään ja uusittu vuokranantajan kautta energiatehokkaat kodinkoneet ja korjattu vesivuodot hanoista, ei käydä joka pv suihkussa vaan n. 2-3pv välein lyhyt suihku (toimii meillä atoopikoilla muutenkin), pestään pyykkiä koneellinen n. kerran viikossa (kaksi henkeä) jne. Sitten tietysti kierrätetään jätteet ja mietitään hankintoja kestävältä pohjalta ja ostetaan paljon käytettynä. Silti tuntuu, että parannettavaa aina olisi :D

    Farkkuja saattaa muuten saada eri kierrätyskeskusten "annetaan" pisteistä tai kysellä roskalavaryhmässä :D Farkut on kyllä siitä hankala löytää et niiden pitäs olla just sopivat :D onneks nyt tulee kesä ni varmasti haneet, mekot ja shortsit on paljon käytössä! :D - Halina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toihan mitä jo teette on todella paljon. Sitä vaan vaatii itseltään aina enemmän, vaikka oikeasti tekee jo paljon. Pitäisi liikkua enemmän, syödä tervellisemmin, nähdä enemmän sukulaisia, tienata enemmän, elää ekologisemmin, panostaa vähän enemmän itseensä tai suhteeseen tai lapsiin. Aina voisi olla hiukan parempi omasta mielestään, vaikka oikeasti onkin jo ihan tarpeeksi paljon jo nyt :D Ehkä pitää myös oppia olemaan tyytyväinen jo tekemäänsä ja sehän on vaikeinta kaikesta.

      Farkut ja housut on kyllä vaikeat, kun haluaisi niiden kuitenkin olevan kivan näköiset ja omaa tyyliä edustavat. Luotan kohtaloon, että ennen kuin kaikki housut haperoituu päälle, niin löydän uudemmat tilalle.

      Poista
  2. Olet huikean inspiroiva! Kiinnostaisi tietää mitkä on olleet heikot hetket ja miten niiden yli on päästy sortumatta osteluun (kenties olet aiemmin tästä kirjoittanutkin?). Ja voi kisua, niin hämmentynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista. Ja aloin miettiä vaikeita hetkiä ja epätoivon hetkiä ja kirjoitan niistä heti seuraavaksi :) Ja niitähän löytyy.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit