PÄIVÄ 194

Selvä tervehtymisen merkki oli eilinen raivosiivous. Kone lähti käyntiin aamulla ja pysähtyi, kun alakerta oli saatu taas asuttavaksi. Pesin viisi koneellista pyykkiä ja yhdet turnauskamat. Tänään sitten lajiteltiin pyykit (tiukkasanaisen pakon avulla sain itselleni kaksi apulaista). Voivatkohan he vastentahtoisuuttaan enää selvemmin ilmaista? Minusta se oli täyden kympin suoritus, niin tylsää pyykkihomma tuntui olevan.



Parittomia sukkia, rikkinäisiä sukkia, ihmesukkia, ei kenenkään sukkia, jonkun sukkia. Tuntui pahalta pistää sellaista sekajätteeseen. Sillä sinne ne joutuvat varmasti myös tekstiilijätekeräyksestä. 


Eihän sukista mitään hienoa voi tehdä, mutta johonkin ne oli käytettävä. Leikkasin kaikki hyvät kohdat irti ja loput jätin täytteeksi. Surrauttelin koneella tilkkusekamelskan. Lopuksi ompelin sen tyynyksi ja tungin yli jääneet hukkasukat ja silppukasat täytteeksi.




Sukkahelvetti on nyt hetken helpompi, kun kaikki parittomat ja risat on saatettu hellästi loppusijoituskohteeseen. Tätä ihanuutta kestää siihen asti kunnes joku lapsosista siivoaa huoneensa ja kantaa nyt tuhottujen sukkien parit repuista, sängyn alta, laukusta ja kuka mistäkin.


Ainakin 30 sukkaa sain tuhottua, varmasti enemmänkin. On olemassa varmasti jokin kodinhengetär-vinkki, jolla sukat pysyvät pareittain ja jotenkin hallinnassa. Itselle se tuntuu mahdottomalta.



Lopputuloksena uusi makuupaikka kissalle. Se karvakasa nukkuu niin mielellään pyykkien seassa, että onhan sen pakko rakastaa tätä sukkataivasta. Olisihan sitä voinut aikansa taas kerran muuhunkin käyttää :D


Jos jollain on vinkkejä sukkien ja kenkien kierrättämiseen ja tuunaamiseen, niin antaa tulla vaan. Materiaalia on tässä talossa loputtomasti.

Kommentit

  1. Sukista ollaan tehty pehmoleluja ja hernepusseja! Tulee tosi hauskoja, netti on ohjeita täynnä :D varsinki lastenkaa noi hetnepussit on nii suosittuja. viimesimpänä näin sellasen söpön pupu-ohjeen (voi käyttää esim ovistopperina). Sit oon leikannu sukkia sormikkaiksi" ja ranne/nilkka säärystymiksi mm. Kasaribileisiin :D pinterestista just googletin ohjeita. Ja sitten iha vaan räteiksi tms ollaan käytetty sukkia kun muuhun käyttöön ei enää sopinu :D kenkiä oon kans tuunannu naamaiskäyttöön tai sisustukseen, saappaisiin voi mmn. istuttaa kukkia jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että olet keksinyt niin paljon tapoja kierrättää sukat ja olet innostunut. Mun ideointia ja toteutusta hidastaa se, että omat lapset on jo isoja. Kaikki pikkulapsitavara ja -puuhastelu olisikin mukavaa :) En haluaisi kotiin yhtään tavaraa, jota en tarvitse, joten se vähän karsii ideoita myös. Teen kohta kengistä takapihalle jonkun ympäristöteoksen,jotta niiden kierrättämisen vaikeus ja niiden monilukuisuus tulisi esille :D

      Poista
  2. Joku teki joskus aikanaan jotain pipoja sukista, siis ompelemalla paloja yhteen vastaavaan tapaan kuin mitä teit tuohon tyynyyn. Mä tarttisin sellaisen ison löhöilytyynyn lattialle, niin täytyy varmaan alkaa kerätä sukkia sitä varten - niitä rikkinäisiä kertyy vähän hitaammin yksin asuessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin seuraavista sukista tehdä pipo ja edellisessä kommentissa mainittu auton kosteudenpoistaja :D Eiköhän parittomat ja rikkinäiset sukat ole niin iso ongelmajäte kodeissa, että pyytämällä saisit rekka-autollisen lahjoituksena. Mä ainakin lahjoitan :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit