PÄIVÄ 136

Viikonloppuna valmistui vanhasta paidasta pipo. Vähän kukkia ja tupsu. Tuo tupsu on valmistettu Kiinassa. Sen valmistusmateriaalit, valmistus, pakkaaminen, kuljetus ja tuonti postilaatikkoon maksoi tyttärelleni 80s :O Miettikää sitä.  Sehän on aivan käsittämätöntä. Suorastaan rikos ympäristöä kohtaan (ja varmasti myös työntekijöitä kohtaan tupsun alkuvaiheesta loppuun asti). Se meni heti rikki (oli avaimenperä) ja oli matkalla roskiin,  kun pelastin sen.

EN pääse yli tuosta hinnasta ja mitä kaikkea se pitää sisällään :D  Mitä oikeasti voi saada 80s:llä? EI mitään, mutta tuo se matkaa Kiinasta asti kotiovelle. Päätyäkseen roskiin. Ehkä me ihmiset ollaan ansaittu oma tuhomme, mutta harmittaa, että viemme koko planeetan mukanamme.

Piposta tuli liian tiukka mutta aion venyttää sen sopivaksi. Vaikka väkisin. Tein myös kevyttoppatakin raadosta (vetoketjut rikki) lapaset. Sisukset ja resorin otin pojan hupparista ja vähän harmittaa, etten saksinut siistimpää vaatetta (olin varma, ettei lapaset onnistu), koska onhan ne vähän liian nukkaset.





Kahvitauolla luin järkyttävän uutisen maailman muovitilanteesta. Suurin muovintuottaja on Kiina ja niin vaan mekin sallimme sen tapahtuvan ostamalla tupsuja ja muuta pientä mukavaa :( Valaan vatsassa 800kg muovia. Joskus totuus on vain liian kamalaa.

-Heidi

Kommentit

  1. Luin saman uutisen ja olin niin pahoillani kaikkien valaiden puolesta - varsinkin kun omissakin tavaroissa löytyy muovia ja mikromuovia(mm. Fleece-paidat ja viltit voih). En ole itse koskaan tilannut mitään kiinasta, mutta sitäkin varmemmin ostanut kiinassa tuotettua krääsää/vaatteita kivijalkaliikkeistä. Tuntuu kyllä hullulta, että meillä on varaa kaikkeen tälläiseen ympäristön kustannuksella :( kuluttajana myös tuntuu usein, ettei enää tiedä mitä pitäisi valita. Esim. Itselleni vaatteiden mikromuovi tuli yllätyksenä: ai se irtoaa pesussa! Nyt en voi enää katsoa fleecepeittojani tuntematta syyllisyyttä ja näkemättä valaan surkeaa ilmettä :D Ja seuraava ajatus - mitä minä niille nyt tekisin/minne ne kierrättäisin? Tuntuu helpommalta tosiaan olla ostamatta mitään :D

    VastaaPoista
  2. Fleece ja Goretex-vaatteet tuottaa minullekin harmaita hiuksia. Retkeilyyn Goretex on niin helppo, käytännöllinen ja kevyt, joten vaikea keksiä vastaavaa tuotetta ulkoiluun. Olemassa olevan fleecen aion käyttää johonkin (kunhan keksin mihin), mutta uutta en enää osta. Välillä tuntuu, ettei mitään voi käyttää. Ehkä helpointa on todellakin olla ostamatta mitään :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit