PÄIVÄ 120

Neljännen kuukauden lopussa olen huomannut, että vain muutamat tavarat ovat suosikkejani ja kaikki muut ovat oikeastaan vain olemassa. Ne, joista pidän (oli kyse vaatteesta tai tavarasta) ovat käytössä ja muut vain odottavat vuoroaan, jota ei koskaan tule. 


Käytän vain kaksia korvakoruja. Toiset ovat nämä vuosia sitten joululahjaksi saamani korvikset, jotka luova ja kekseliäs työkaverini oli tehnyt kahvikapseleista.

Viidennen kuukauden aionkin käyttää tavaran vähentämiseen. Vaikka tavaravirta on pysähtynyt, niin se ei todellakaan vähene (ei, vaikka silppuan vanhoja vaatteita tasaisesti luovuuden puuskissa). Yritän viedä kaikki ne tavarat ja vaatteet, joita en ole tarvinnut näiden projektin alkukuukausien aikana kirpputorille ja kierrätykseen. 


Nämä ihanuudet ovat Respin-korut. Aivan ihanat korvissa, kuva ei tee niille oikeutta. Vain nämä kaksi paria jäävät, muut voivat jatkaa matkaa ja tulla tavaroiksi, joilla on merkitystä ja käyttöä, jollekin toiselle. 

Mitä paremmin huomaan miten vähän tarvitsen mitään, sitä enemmän kaikki ylimääräinen häiritsevät kotona. 

-Heidi

Kommentit

  1. Kiitos, tämä blogi ja sun juttus on mieletön! Seuraan tiiviisti ja mielenkiinnolla. Hyvin samanlaisissa mietteissä itsekin, että ei enää tavaroita, ennemminkin vanhoista eroon. Karsittavaa vain tuntuu olevan loputtomiin, vaikka panen pääni pantiksi että tässä huushollissa keskivertoa vähemmän rompetta.

    VastaaPoista
  2. Minäkin aina ajattelen, että varmasti on keskivertoa vähemmän tavaraa. Mutta miten se ei vähene?
    Ei millään. Ihanaa, että seuraat mukana ja kannustat <3

    VastaaPoista
  3. Onpas mahtava haaste, tai no ehkä ennemmin elämäntapa! Seuraan blogiasi mielenkiinnolla.
    Omassa tämänhetkisessä elämässä tavaran määrä on ehkä suurimmillaan. Kahden pienen lapsen mukana tulee valtavat määrät tavaraa. Toki tähänkin voi varmasti vaikuttaa vanhempana. Nyt onkin, osittain blogisi inspiroimana, tehty päätös ettei mitään tavaroita osteta. Paitsi heti tuli eteen tarve: esikoiselle on hankittava uusi merinokypärämyssy... onneksi sellaisen voi löytää kirppikseltä.

    VastaaPoista
  4. Itsekin mietin että tavaramäärä ja kulutus on kaikkein suurimmillaan juuri perheillä. Laskin yksi päivä, että eteisessä oli 15 paria kenkiä, neljät luistimet, jostain syystä kahdet kesäkengät, mailoja, 6 kypärää (jääkiekko ja pyöräily). reppuja 5 ja imuri (odottamassa, että joku huomaisi hänet ja tarttuisi toimeen). Nämä siis esillä :O Mahtavaa, että vähennätostamista ja suosit käyettyjä tavaroita. Ja kiitos komentista <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit