PÄIVÄ 62

Kaksi kuukautta on vierähtänyt ostamatta mitään. Ei shampoota, ei kosteusvoidetta, ei vaatteita, ei meikkejä, ei tavaraa eikä urheiluvälineitä. Vain yhden asian olen joutunut vaihtamaan kuluneiden kahden kuukauden aikana.

Epäonnistuneita ompeluviritelmiä on sitä vastoin useita. Jos harkitsee jotain tämän kaltaista ekologista ihmiskoetta, niin menkää hyvät hyssykät sentään ompelukurssille sitä ennen. Se helpottaa hyvin paljon elämää. Tosin ehkä meillä kaikilla on vaatetta ja roinaa useammaksi vuodeksi ja ompelu on vain puuhastelua täyttämässä shoppailun poisjäämisen tuomaa aukkoa.

Ostamisen poisjäänti todellakin tuo elämään lisää aikaa, sillä aika iso osa elämästämme pyörii kuluttamisen ympärillä. Sisustaminen -Mennään Ikeaan. Urheiluharrastus -Välineitä pitää uudenmukaistaa tasaisin väliajoin. Moni kuntoilija on lajinsa välineiden ja vaatteiden himoshoppaaja, viikonloppuisin perheet, pariskunnat ja  kaveriporukat kuluttavat aikaa ostoskeskuksissa, jopa retkeily pyörii alan tuotteita myyvien kauppojen ympärillä. Kun et voi ostaa kaupoista mitään, et halua mennä sinne turhaan pyörimään ja kaikki tuo "tekeminen" loppuu.

Ehkä minulla on jopa vähän tylsääkin tällä hetkellä kaiken arkikiireen ohella, sillä ompeleminen ei todellakaan osaltani täytä tyhjiötä, enkä ole löytänyt mitään intohimoja herättävää uutta  harrastusta tai mielenkiinnon kohdetta. Tämä oli vähän yllättävä tunne. Minä tarvitsen uutta tekemistä, koska en enää kiertele kaupoissa. Vähän surullinen tosiasia. Miten paljon me siihen kulutammekaan aikaa?


Terveisiä kolmannen kuukauden alusta
-Heidi


Tähän harrastukseen saa hienosti kulutettua 12s vedessä ja 10min pukeutumiseen :D Ei aivan taida vielä korvata yhtä Ikea-reissua.


Kommentit

  1. Kiva sun blogi ja anteeksi kun spämmäilen viesteilläni varmaan joka postaukseen! :D nämä postaukset vain herättävät ajatuksia itsessäkin! Itse en ajattele shoppailua harrastuksena tai ajanvietteenä, joten siihen ei mene paljon aikaa. Olen aika täsmäshopailija jos tarvitsen jotain hijh:D Sen sijaan kauppakeskuksissa ja kaupungilla ylipäätään on aika paljon muutakin tekemistä! Itse useimmiten käyn kirjastossa, ilmaisissa näyttelyissä, kahvilla, keilaamassa, puistoissa jne! Väsyn itse kaupoissa pyörimiseen joten menen yleensä tekemään jotain tälläistä vielä kun muu perhe shoppailee. Myös matkustaessa kartoitan kaupungin ilmaiset nähtävyydet ja lentokenttien kirjasto/liikuntapisteet, ettei tarvitse "kuluttaa aikaa shoppailemalla", kuten minun lähipiirissäni on tapana sanoa :D ja tietysti paras on jos löytöisi vaikka uuden harrastukssen tms. Itse harrastan judoa ja joogaa, jotka ei onneksi ole välineurheilua joten harrastukseen ei mene paljoa rahaa! :) Nämä omia opsikeluelämä vinkkejä, jotka toiminut aika hyvin kun itsellä/ystäväporukalla ei ole rahaa käyttää turhaan shoppailuun ja tekemisen pitää olla hauskaa, mutta edullista :)

    VastaaPoista
  2. Halina: Kommentoi ihmeessä jokaiseen postaukseen. Tuntuu hyvälle, että olet innostunut. Juuri innostusta tarvitaan, että kuluttamisen suuntaa kääntyy. Toivottavasti (lähi)tulevaisuudessa tuhlaileva kuluttaminen on tämän päivän tupakka :D Hienoja vinkkejä jälleen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit