PÄIVÄ 44

Kuinka elää ilman kosmetiikkaa ja ihon-ja hiustenhoitotuotteita? Tämä on paljon tunteita herättävä aihe, sillä puhdas ihminenhän haisee kemikaaleille. Shampoolle, dödölle ja ihovoiteelle jne. Likainenkin ihminen voi tuoksua raikkaalle, kunhan käyttää oikeaa valmistetta. Ihmeellistä,miten paljon (rahaa) muovia, roskaa ja kemikaaleja kulutamme näissä tuotteissa ja usein näiden tuotteiden käyttö on automaatisoinutta ja emme kyseenalaista, miksi me näin teemme. Vuoden päästä minulle selviää, miten ihoni ja hiukseni selvisivät kotitekoisista tuotteista vai pärjäänkö edes sinne asti.

HIUKSET

Hiusten vesipesu kannattaa aloittaa lomalla, sillä aluksi hiukset ovatkin hyvin likaisen oloiset. Kestää hetken ennen kuin hiukset ja hiuspohja tottuvat uuteen pesutyyliin ja oloon ilman kemikaaleja. Kesto vaihtelee hiuksien ja hiuspohjan mukaan. Facebookissa on aktiivinen ja kiva ryhmä shampoottomalle elämälle. Sieltä löytyy varmasti neuvoa ja asiantuntemusta (siellä minäkin väijyn uusia konsteja :D).

Itse pesen ruisjauhoilla (kuten olen kertonutkin) kerran viikossa ja lämpimällä vedellä välipäivät. Urheilen todella paljon ja usein pesen hiukset vedellä vähintään kerran päivässä. Itsellä tottumisvaihe vieläkin menossa ja hiukset onkin usein kiinni. Onneksi on pipokausi meneillä ;)

Hiusten laatu(tuntu) ja värikin on muuttunut shampoosta luopumisen jälkeen. Hiukset ovat hyvinvoivat, mutta tottutteluvaihe on pitkä ja vaatii kärsivällisyyttä. Olen ollut laiska ja tyytynyt ruisjauhopesuun, mutta varmasti kuluvan vuoden aikana tulee kokeiltua muitakin kotoa löytyviä aineita. Välillä on ikävä hiustenhoitotuotteiden tuoksuja, minä kun en ole tuoksuherkkä, joten en ole sen takia joutunut luopumaan tuotteista.






IHO

Vesipesu riittää iholle ja koska se ei suihkusaippuoiden lailla kuivata ihoa, niin rasvaustakaan ei ihan yhtälaisesti tarvitse. Ihorasvan loppumisen jälkeen olen käyttänyt kookosöljyä (ja kaikkia muitakin ruokaöljyjä). Ihokin vaatii totuttelua rasvojen läträämisen jälkeen ja itsellä ainakin tuntuu, että iho vaatii isomman totuttelun, kuin hiukset ja iho on erilainen kasvoista, kuin esim. jaloista. Välillä kuorin ihon sokerilla ja oliiviöljyllä. Tulee ihanan pehmeä ja kaunis iho sen jälkeen. Varmasti tulevan joululoman aikana yritän kehitellä Pinterestin ja netin ohjeilla vähän erilaisia homemade-tuotteita, joihin aineet löytyvät elintarveikkeiden joukosta.



Raastan saippuan jämää, jotta se kestää pidemmälle. Tässä kohdassa tuli vähän olo, että voisihan sitä helpommallakin päästä ja pitääkö kaikkea todellakin kokeilla.




DÖDÖ

Tää on paha urheilevalle ihmiselle. Ja sehän on fakta, että sitä kamaa on jokainen meistä työntänyt  kainaloihinsa teinistä asti. Mitään kyseenalaistamatta. Se on yhtä kuin puhtaus. Siitä luopumisesta puhuminenkin on vähän likaista :D Olen pessyt saippualla kainalot (ja se on kohta lopussa, (iik!),pitää alkaa miettimään uusia ratkaisuja) ja laittanut kookosöljyä. Ruokasooda on hyvä hajun poistaja, mutta hyvin tehokasta ja kuivattaa liiankin hyvin. Juostessani töihin käyn suihkussa ja juostessani töistä kotiin käyn suihkussa. Silti välillä on olo, että kaipaa jotain raikastavaa. Kemikaalien tuoksuun on niin tottunut, että tuntuu, kuin joku myrkky puuttuisi. Mieheni lupasi puuttua välittömästi asiaan, jos alan tuoksumaan vähemmän hyvälle, joten uskon, että saan nopeasti informaatiota, jos tilanne muuttuu radikaalisti ajasta ennen tätä projektia.


Kodin ihmeaine kaikkeen. Siis aivan kaikkeen. 


MEIKIT ym...

Ne on loppu. Jos saisin neulottua lapaset kaverilleni, voisin vaihtaa ne ripsväriin. Ilmeisesti olen jo vähän tottunut meikittömyyteen, sillä minulla ei ole ollut tulipalokiire tehdä niitä lapasia.

Jos sinulla on kokemusta aiheesta tai tiedät takuuvarman tee-se-kotona -tuotteen, jonka voisin tehdä elintarvikkeista, niin olisin kiitollinen. Kaikki vinkit ja vihjeet ovat tervetulleita ja tulevat kokeiluun.

 Mieltä lämmittää paljon se miten paljon vähemmän kemikaaleja käytän itseeni ja vedän viemäristä alas pesuveden mukana. Tuntuu, että haistan kemikaalit nykyään paremmin ja ne ovat näin lyhyen ajan jälkeen alkaneet tuoksua hyvin vahvoilta eivätkä enää niin raikkailta. Lisäksi on ihanaa huomata, miten vähän muovia ja roskaa tuotan. Kokeilu on siis postiivisen puolella. Ainakin aavistuksen.

-Heidi

Kommentit

  1. Kato nyt, kun jumituin lueskelemaan! Ihan totta tuo, että nyt haistaa kemikaalit ihan erilailla, kun niitä ei itse käytä. Hajusteet ovat liian voimakkaita ja teennäisiä omaan nenäni, vaikka ennen olin ihan niiden suurkuluttaja 😃dödö, joka mulla toimii, on kookosöljyä, soodaa ja maissitärkkelystä sisällään pitävä. Kestää n. 2 min sekoittaa aineet 😃 https://happyhippiefarm.blogspot.fi/2017/12/raikas-diy-dodo.html?m=1

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että jumituit :D Pitää kokeilla tuota ehdottamaasi dödöä. Nyt en ole käyttänyt mitään. Useimmiten en koe oloani tunkkaiseksi, mutta joskus tiettyjen vaatteiden kanssa tuntuu, että jotain voisi käyttääkin. Sitten tunne menee ohi ja en ole muistanut tehdä mitään korvaavaa tuotetta.

    VastaaPoista
  3. Hei! Kauankohan toi dödö kestää hyvänä jos purkkiin tekee, siitähän aika monesti varmaan käyttää? :D päiviä viikkoja? Ei mitään hajua! XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee pienempi määrä kerralla. Kyllä toi meidän dödö tuntuu pysyvän ihan hyvänä pitkäänkin (nyt ollut käytössä yli kuukauden). Mekin kyllä tehdään aika pieni annos ja kaksi käyttäjää, kun mitään paras ennen päivämääriä ei voi antaa itsetehdylle tuotteelle :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit